Janković i Jeremić bojkotuju lokalne izbore

RTV 07.12.2017 13:12
Janković i Jeremić bojkotuju lokalne izbore


Pokret slobodnih građana Saše Jankovića i Narodna stranka Vuka Jeremića najavili su danas, u odvojenim saopštenjima, da neće učestvovati na lokalnim izborima u opštinama Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac, 24. decembra.PSG je saopštio da su izbori zakazani ne zbog provere volje birača, već da bi vladajući nasiljem dokazivali "moć" i veštački kreirala utisak o svojoj snazi pred izbore u Beogradu.

"Pokret neće 24. decembra, kada su zakazani izbori, davati legitimitet procesu u kome nema ništa demokratsko i koji se ne može dobro završiti, već će aktivnim bojkotom građane pozivati da na izbore ne izađu i na sve zakonom dopuštene načine dokumentovati nezakonitosti na izborima, koje će pre ili kasnije biti sankcionisane", kaže se u saopštenju.

"U ovim mestima vladajuća koalicija ima apsolutnu većinu i raspisala je izbore, ne zbog provere volje birača, već da bi nasiljem dokazivala "moć" i veštački kreirala utisak o svojoj snazi pred izbore u Beogradu, jer je svesna da i uz sve manipulacije i hajke realno može da izgubi", ocenio je PSG.

U saopštenju se navodi da je, u pet mesta gde su raspisani izbori, ali i u drugim delovima Srbije, u toku zastrašivanje građana pretnjama i fizičkim nasiljem koje Ministarstvo unutrašnjih poslova gura pod tepih pod upravom visokih funkcionera SNS - ministra i državnih sekretara.

"Odsustvo reakcija državnih organa na evidentne slučajeve nasilja, pokušaja potkupljivanja i zastrašivanja građana u ovih pet opština još jedan su dokaz puzajuće diktature u zemlji protiv koje se PSG bori, a ne učestvuje u njoj", ističe PSG u saopštenju.

Potpredsednik Narodne stranke, Nikola Jovanović, kaže da su izbori u Kostolcu, Negotinu, Mionici, Pećincima i Preševu nelegitimni zbog toga što su rezultat hira, bahatosti i zloupotrebe institucija od strane vladajuće koalicije, jer je u svim tim opštinama postojala većina i nije bilo vanrednih okolnosti.

"Cilj ovog izbornog inženjeringa je da navodni "dobar" izborni rezultat u pažljivo odabranih pet opština stavi u drugi plan činjenicu da vladajuća koalicija stoje loše u Beogradu i da je već nekoliko meseci u trendu pada uoči redovnih izbora u glavnom gradu", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Narodna stranka smatra da bi učešće na vanrednim lokalnim izborima 24. decembra služilo isključivo interesima režima i poziva opoziciju na njihov bojkot.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak