Putin najavio trku za novi mandat

Danas 06.12.2017 23:58
Putin najavio trku za novi mandat


Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je da će se na izborima sledeće godine kandidovati za novi šestogodišnji mandat na čelu države.Putin je objavio planove za kandidaturu na sastanku s veteranima i radnicima u fabrici automobila GAZ u gradu Nižnji Novgorod, preneo je Tass.

„Da, kandidovaću se za predsednika Rusije“, rekao je Putin i dodao da nije mogao da pronađe bolje mesto i trenutak da objavi svoju kandidaturu.

Nakon što je najavio kandidaturu, radnici su burno aplaudirali izrazivši svoju podršku.

„Hvala vam na ovoj reakciji, pre svega hvala vam na vašem trudu. Hvala vam za odnos prema vašem radu, preduzeću, gradu, zemlji. Uveren sam da će sve biti dobro“, rekao je Putin.

Rusija će ići samo napred „i u tom kretanju napred nju niko i nikada neće zaustaviti“, istakao je ruski predsednik.

Ranije danas volonteri na forumu „Volonter“ u Moskvi pitali su Putina da li će učestvovati na izborima. Predsednik je odgovorio da je odluka o učešću na izborima odgovorna za svakog čoveka i rekao je da će doneti odluku u najskorije vreme.

Putin je prvi put izabran za predsednika Rusije u martu 2000. godine, a 2004. godine je ponovo izabran. Od 2008. do 2012. godine nalazio se na mestu predsednika Vlade, a 2012. godine ponovo je postao šef države.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak