Autobusi iz Pančeva više ne staju u centru

Novosti 06.12.2017 23:28
Autobusi iz Pančeva više ne staju u centru


Putnici koji koriste javni prevoz od Južnog Banata i ka njemu neće moći da koriste "ilegalna" stajališta širom Beograda; Firma ATP iz grada na Tamišu dobila opomenu saobraćajne inspekcijeVIŠE od dvadeset godina Pančevci, ali i svi koji putuju ka Beloj Crkvi, Alibunaru i drugim mestima u Vojvodini čekali su autobuse na stajalištu javnog prevoza u Takovskoj. Od srede to više nije moguće. Putnici su besni, a iz ATP "Pančevo" navode da nije u pitanju samovolja, već poštovanje propisa.Autobusi iz Pančeva više ne staju u centru

- Već 20 godina svakog dana putujem u Beograd i autobusi godinama staju u Takovskoj - priča Vladan T. - Vozila kreću sa BAS-a, ali se napune tek ovde. U utorak su nas kondukteri obavestili da, po nalogu policije, više neće moći da primaju putnike u Takovskoj. Sada moramo da idemo do Pančevačkog mosta ili da dajemo još 700 dinara mesečno za peronsku kartu na BAS.

Iz ATP "Pančevo" objašnjavaju da ukidanje stajališta u centru Beograda nije u njihovom domenu.

- Stajališta na kojima je dozvoljeno stajanje na međumesnim linijama su "Pančevački most", "Dunav stanica" i "Beogradska autobuska stanica" - kažu iz ovog saobraćajnog preduzeća. - U Takovskoj smo stajali jer je to putnicima odgovaralo, ali nismo imali dozvolu. Godinama nas niko nije dirao i kontrolisao. Sada smo dobili opomenu saobraćajne inspekcije.

Na pitanje zašto je saobraćajna policija nakon toliko godina odlučila da kažnjava prevoznike koji koriste ovo stajalište, "Novosti" nisu dobile odgovor. Činjenica je da je ovo stajalište opterećeno.

"BUSPLUS" DODATNI TROŠAK

PANČEVCI sada imaju još jednu muku. Oni koji su radili u centru grada nisu plaćali mesečne "busplus" karte, već samo mesečne karte za prevoz sa ATP "Pančevo". Sada će imati i ovaj dodatni trošak.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak