Vrh BIH kod Vučića: Izetbegović tera po svome...

Mondo 06.12.2017 13:25
Vrh BIH kod Vučića: Izetbegović tera po svome...


Delovalo je kao da je na današnjem sastanku članova Predsedništva BIH sa srpskim predsednikom u Beogradu sve prošlo uz kompromise, do "intervencije" Bakira Izetbegovića...Trojica članova Predsedništva BIH u Beogradu. Posle zategnutih odnosa zbog stava bošnjačkog člana predsedništva Bakira Izetbegovića o Kosovu, koji je nedavno rekao da se nada da će BIH priznati njegovu nezavisnost, danas se u četvoro razgovaralo o važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Razgovori, kako je preneo posle sastanka predsednik Vučić, nisu bili ni jednostavni ni laki. "Nismo tu da bi se voleli i grlili, već da bi rešavali probleme", rekao je srpski predsednik.

On je preneo da se, što se političkih pitanja tiče razgovaralo o tri važne stvari - pitanju razgraničenja dve zemlje, Kosovu i gradnji autoputa Beograd - Sarajevo. Što se Kosova tiče, kako je preneo Vučić, iznet je stav Predsedništva BiH da dok Republika Srbija ne zauzme drugačiji stav po pitanju Kosova i Metohije, BIH će imati stav kao Republika Srbija. "Veoma smo zahvalni na tom stavu, jer i Srbija poštuje integritet BIH", rekao je Vučić.

Posle ove Vučićeve izjave, reagovao je opet Bakir Izetbegović. On je na to rekao da će se odluke BIH o ovom pitanju donositi između tri člana predsedništva u Sarajevu, a ne u Beogradu.

"Mi ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, Srbije i Hrvatske, ali i Evropske unije", rekao je Izetbegović, na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je rekao i da je zamolio predsednika Predsedništva BIH Dragana Čovića da stav da će BIH čekati stav Srbije o Kosovu iznese kao svoj lični, a ne kao jedinstven stav Predsedništva BiH.

Onda je predsednik Vučić rezignirano rekao: "Citirao sam ono što sam dobio zvanično tokom razgovora". "Eto tako izgleda i oko granice i oko svega", završio je Vučić.

Tako je, u prilično napetoj atmosferi završena konferencija za novinare.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak