Vučić: Loša ideja Saše Jankovića da tokom protesta zatraži mesto premijera

Beta 06.12.2017 13:07
Vučić: Loša ideja Saše Jankovića da tokom protesta zatraži mesto premijera


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je ideja lidera Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saše Jankovića da tokom protesta u aprilu ove godine zatraži mesto premijera koncentracione vlade bila loša, ali nimalo neozbiljna stvar i sa aspekta stabilnosti Srbije.Vučić je za televiziju Hepi rekao da su ti protesti "bili besmisleni" isto kao i optužbe za izbornu kradju na predsedničkim izborima na kojima je opozicija, kako je rekao, negde imala i više kontrolora od vlasti.

"Sve to se odigrava u vreme posle najubedljiviji pobede na predsedničkim izborima u Srbiji i gde je razlika izmedju mene i Jankovića bila 39, 9 odsto", rekao je Vučić.

On je ocenio i da je u sve što se tada dešavalo bio umešan i "deo inostranog faktora", ali nije precizirao o kome se radi.

"Video sam da se čudne stvari dešavaju da postoje mnogi i inostrani faktori koji žele da sruše stabilnost Srbije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, oni koji su protestvovali su imali jaku podršku dela medija a novinarke RTS  su išle uz štab drugog predsedničkog kandidata "da zajedno plaču".

Izrazio je zadovoljstvo i što su u drugom krugu glasanja ljudi u Srbiji u to nisu poverovali i omogućili SNS da pobedi još ubedljivije.

"Janković je svuda dobio dvostruko manje, a mi po 20 i 25 odsto više glasova", rekao je Vučić koji je ponovio da nikada ne bi dozvolio da bude ukraden i jedan glas.

Janković je nedavno u intervjuu za Kurir rekao da je na večeri u svom stanu izneo predlog da PSG udje u koncentracionu vladu sa SNS ali da su prisutni to odbacili.

"Sve to desilo se u 24 časa, krajem prve nedelje aprila. Prihvatio sam mišljenja ostalih i zaboravio na tu ideju. Osam meseci kasnije postala je oružje protiv mene, pokreta i opozicije", rekao je Janković.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak