Други Салон књиге у Торонту

РТС 04.12.2017 14:23
Други Салон књиге у Торонту


Други Салон српских аутора у Канади отворен је у простору Српске националне академије у Торонту, 1. децембра и траје до 9. децембра. Организатор Салона, Виолета Димитријевић, приредила је каталшку монографију у којој су представљени писци, прошлогодишњи учесници ове манифестације у славу књига на српском језику.Осим домаћих аутора, а на списку су Наташа Бартула, Бранка Мрљеш, Зорица Мишић, Ненад Станковић, Иван Босиљчић, Катарина Рогановић, Радован Гајић и многи други, овогодишњи Салон имаће и почасне госте, канадске ауторе као и оне који су заволели језик и људе на нашим просторима, јавља наша дописница из Канаде Бранка Дикановић Трбојевић.

Други Салон књиге у Торонту

У неколико поподнева планирани су сурети најмлађих са писцима за децу а на панелима ће се разговарати и о филму, књижевној критици и преводилаштву.

Већина аутора чије ће књиге бити представљене у наредним данима су чланови српско-канадског Удружења писаца Десанка Максимовић, нека издања стижу из приватних легата. а медијско покровитељство поверено је Новинама Торонто.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak