Први снег завејао Нови Сад

Дневник 03.12.2017 11:50
Први снег завејао Нови Сад


Иако су метеоролози за данас најавили кишу и суснежицу, Нови Сад је освануо под поприличним снежним покривачем.Снег пада од рано јутрос, а градске зимске слуижбе су већ почеле чишћење главних саобраћајница. Возачи би требало да буду опрезни и да обавезно не седају у  аутомобиле без зимских гума, јер на појединим путвима још увек има угаженог снега.

За Нови Сад је предвижена најнижа минимална температуа од једног степена испод нуле, а максималан свега један степен више.

Зимска служба „Градског зеленила“ са 120 радника синоћ у 23 часа изашла је на терен. Радници чисте снег и посипају со на локацијама за које је задужено наше предузеће: на пешачким прилазима мостовима, аутобуским стајалиштима у граду и индустријској зони, на десетак градских тргова, у парковима и око њих, на Тврђави итд.

На улицама се налази и 25 возила механизације „Градског зеленила“ која је уз помоћ средстава из Градских капиталних субвенција пролетос обновљена. Зимска служба биће на терену све док то временске прилике буду условљавале.

Путеви у Војводини, како јаваља АМСС, су проходни, али је неопходан опрез због клизавих путева.

Према информацијама АМСС-а, у већем делу Србије јутрос пада снег умереног интензитета, док се на подручју јужне Србије очекује киша. Нове падавине условиле су повећање висине снежног покривача, зато треба возити спорије, избегавати нагла кочења и возити на довољном одстојању од возила испред, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица. 

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима задржавања за путничка возила нису дужа од 20 минута, навео је АМСС.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak