Novi Sad: Pomoć za 2.500 ugroženih porodica

RTV 01.12.2017 10:54
Novi Sad: Pomoć za 2.500 ugroženih porodica


Pomoć u hrani, higijeni i ogrevnom drvetu dobilo je 2.500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Novog Sada, a za tu namenu Grad je izdvojio sedam miliona dinara. Podela pomoći je počela u magacinu Crvenog krstaOve zime pucketaće vatra u pećima socijalno ugroženih porodica, jer im je Crveni krst Novog Sada podelio po metar prostorni ogrevnog drveta. Osim toga, dobili su i higijenske pakete, kao i hranu.

Novac za kupovinu pomoći obezbedio je Grad Novi Sad, a iz budžeta je za tu namenu izdvojeno sedam miliona dinara.

"Nastavljamo dugogodišnju saradnju sa Crvenim krstom na aktivnostima koje omogućavaju pružanje socijalne pomoći našim socijalno ugroženim građanima, evo i danas počinjemo sa ovom podelom paketića, koji su veoma aktuelni naročito za ovo doba godine s obzirom da je zima na pragu", istakao je član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić.

Godinama unazad, Crveni krst Novog Sada realizuje projekat "Direktno ublažavanje siromaštva". Ove godine obezbedili su pomoć za 2.500 porodica.

"Svaka od porodica, u zavisnosti od situacije gde se nalazi, dobije jedan od vidova pomoći. Neko dobije prehrambeni i higijenski paket, neko ogrevno drvo. Procena je prema stanju socijalne ugroženosti da svaki od korisnika dobije neki od vidova ove pomoći", rekao je sekretar Crvenog Krsta Novi Sad Dragan Lazić.

U paketima hrane nalaze se brašno, ulje, pasulj, pirinač, testenina i mesne konzerve, dok je u higijenskim paketima deterdžent za veš, šampon za kosu, sapun, paste i četkice za zube. Podela ove pomoći trebalo bi da bude završena do kraja decembra.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak