Vučić: Ne bih se rugao činu Praljka, problem su dvostruki aršini EU

Novosti 30.11.2017 11:40
Vučić: Ne bih se rugao činu Praljka, problem su dvostruki aršini EU


Imao bih šta da poručim ljudima u Evropskoj uniji povodom njihovih različitih aršina i reči izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj povodom poslednjih presuda, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom presude liderima "Herceg-Bosne".Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se ni na koji način ne bi rugao činu haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji je juče izvršio samubistvo u sudnici Haškog tribunala, te da su dvostruki aršini EU ono što vidi kao problem. 
 
"Ja se tom činu ne bih rugao ni na koji način i ne bi ga nazivao kukavičkim, ali bih imao šta da poručim ljudima u Evrpskoj uniji povodom njihovih različitih aršina i reči izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj povodom poslednjih presuda", rekao je Vučić novinarima. 
 
Istakao je da će i danas govoriti o tome na sastanku sa predstavinicma 27 ili 28 zemalja EU. 
 
"Pokušaću da im ukažem na to čemu je Srbija izložena, a kako se naprave slepi i gluvi, ponekad i glupi, kad su neki drugi u pitanju", napomenuo je Vučić. 
 
Osvrćući se na reakcije iz regiona na poslednju presudu liderima Herceg-Bosne Vucicć je rekao da mnogi drugi ne gledaju istim očima, kroz istu vizuru, kako smo mi posmartali stvari. 

"Državno rukovodstvo Srbije akcenat je stavilo na budućnost, ne bežeći od prošlosti i teških tema, ne bežeći od iskazivanja poštovanja prema žrtvama, naprotiv. To su bile naše ključne rečenice. Ali, po reakciji u drugim delovima našeg regiona vidite da niko budućnost nije ni pomenuo", rekao je Vučić. 
 
On je izrazio žaljenje što su se, kako je naveo, neki i juče bavili Srbijom i Srbima. 
 
"Mi se nadamo da će ljudi razumeti da mi moramo da živimo zajedno i da gledamo u budućnost, a da li ćemo to umeti i uspeti to je već druga stvar", rekao je Vučić.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije razumeo izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića povodom presude za udruženi zločinački poduhvat u cilju stvaranja tzv. Herceg Bosne.
 
"Nisam shvatio šta je taj odgovor trebalo da znači", rekao je Vučih novinarima.
 
Kada su Plenkovića pitali za "hibridne ratove", on je, kaže Vučić, govorio o Srbiji-
 
"Nisam shvatio šta je Plenkovićev odgovor trebalo da znači, istakao je srpski predsednik.
 
On je konstatovao da postoji patološka opsesija dela hrvatske javnosti Srbijom i srpskim narodom, što je, kaže pitanje za Hrvatsku.
 
"Zadovljan sam što mi umemo da gledamo u svoje dvorište, što umemo da donosimo ne samo racionalne, već i odgovorne odluke", istakao je Vučić.
 
Nije, međutim, zadovoljan zbog različitih aršina, kad je reč o zločinima nad Srbima i nad pripadnicima drugihnaroda.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak