Alfa Romeo se vraća u Formulu 1 posle 30 godina

N1info 29.11.2017 23:34
Alfa Romeo se vraća u Formulu 1 posle 30 godina


Tim Zaubera u Formuli 1 potpisao je višegodišnji ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Alfa Romeom čime se italijanski proizvođač automobila posle 30 godina vraća u Formulu 1, objavljeno je na sajtu F1.Posao podrazumeva da će švajcarska ekipa bti preimenovana u Alfa Romeo Zauber F1 Tim od 2018. godine.

Na bolidu će biti logo Alfa Romea i biće opremljen motorom Ferarija za 2018. godinu. 

"Sporazum sa Zauberovim timom u F1 je značajan korak u reoblikovanju brenda Alfa Romea koji se vraća u Formulu 1 posle odsustva dužeg od 30 godina", izjavio je predsednik Ferarija Serđo Markione, koji je takođe i vršilac dužnosti generalnog direktora grupacije Fiat Krajsler Automobili.

"Mi smo veoma zadovoljni dolaskom Alfa Romea u Zauberov tim u F1. Alfa Romeo ima dugu istoriju uspeha u Gran pri takmičenjima i mi smo veoma ponosni da je ta međunarodno renomirana kompanija izabrala da radi sa nama u svom povratku u vrh motosporta", izjavio je Paskal Piči, predsednik Zauber Holding AG.

Alfa Romeo je dominirala u svetskom šampionatu Formule 1 početkom 1950. godine, kada je ova italijanska marka domašila istorijsko 1-2-3- u prvoj trci u Silverstonu posle čega su svetski šampionat naizmenično osvajali Nino Farina i Manuel Fanđo. Zauber još uvek nije otkrio ko će voziti za njih u 2018. godini, ali je ojačao veze sa Ferarijem što je donelo logo Alfa Romea na njihova kola. Govori se o mladom vozaču Skuderie Šarlu Lekeru, aktuelnom šampion F2 i Antoniju Đovinaciju koji je takođe u vidu za mesto vozača.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak