Besplatan Internet na 32 lokacije u Novom Sadu

RTV 29.11.2017 20:21
Besplatan Internet na 32 lokacije u Novom Sadu


Na inicijativu Grada Novog Sada i Javno komunalnog preduzeća "Informatika" pokrenut je projekat zahvaljujući kojem će Novosađani i svi gosti moći besplatno da koriste usluge bežičnog interneta na 32 lokacije u tom gradu od 1. decembra.Taj projekat, koji su zajednički realizovali Grad Novi Sad i JKP "Informatika", biće nastavljen i sledeće godine, jer je planom za 2018. godinu predviđeno da se poveća broj lokacija u Novom Sadu, ali i da se obezbedi besplatan WiFi u Kovilju, Kaću, Kisaču, Stepanovićevu i Rumenki, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Mreža će se zvati "Evropska prestonica kulture 2021", dok će šifra za pristup mreži glasiti "opens2019".

Neke od lokacija na kojima će besplatni WiFi biti dostupan su nekoliko lokacija na Petrovaradinskoj tvrđavi, svim trgovima u centru grada, u Dunavskom, Limanskom, Železničkom i Futoškom parku, gotovo čitavom dužinom Beogradskog i Keja Žrtava racije, kod Mosta slobode i glavnog ulaza na kupalište "Štrand", u okolini sportsko - poslovnog centra "Spens", u Studentskom kampusu, tačnije kod domova "Slobodan Bajić", te na platou ispred Kliničkog centra Vojvodine, na Međumesnoj autobuskoj stanici i igrališta na Detelinari kod vrtića "Veseli vozić".

Vrednost projekta, kao i internet opreme, do sada je iznosio pet miliona dinara, a taj novac je utrošen za zamenu uređaja na šest postojećih internet lokacija u gradu i postavljanje uređaja za besplatan WiFi na čak 26 novih lokacija, zaključuje se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak