Audi a7 sportbek: Kupe za uzdahe

Novosti 28.11.2017 21:44
Audi a7 sportbek: Kupe za uzdahe


Novi "audi A7 sportbek" je dinamičniji, elegantniji od prethodnika. Tu su nove svetlosne grupe, drugačije stilizovani branici. Na zadnjem delu dominiraju stop-svetla koja su napravljena u obliku trakeSEDAM godina je prošlo od lansiranja šrvog modela "A7 sportbek", kupe - limuzine koja nije nikoga ostavljala ravnodušnim i koja je donela mnogo toga novog u ovu klasu vozila.

Sada je "Audi" odlučio da je zameni novim modelom, koji će se u prodaji naći u februaru sledeće godine, a čije je tehničke detalje i fotografije nedavno objavio.

Novi "audi A7 sportbek" je dinamičniji, elegantniji od prethodnika. Tu su nove svetlosne grupe, drugačije stilizovani branici. Na zadnjem delu dominiraju stop-svetla koja su napravljena u obliku trake koja se proteže celom širinom (naravno LED). Tu je i poklopac prtljažnika, integrisani mali spojler koji se "pojavljuje" tek pri brzinama većim od 120 km na čas.

Dužina 4.968 mm, širina 1.908 mm i visina od 1.422 mm uz međuosovinsko rastojanje od 2.926 mm jasno ukazuju na to da će putnici u ovom lepotanu imati obilje prostora.

Naravno, uživaće i u luksuzu jer se nije štedelo na materijalima.

U kabini sve vrvi od najmodernije tehnologije. Tu su dva tač-skrin ekrana na centralnoj konzoli ali i veliki 12,3-inčni ekran koji obavlja funkciju klasične instrument-table. Ispred vozača je "hed-ap" displej tako da su mu u svakom trenutku ispred očiju najvažniji podaci o vožnji i automobilu.

Velika limuzina je opremljena i sjajnim "beng-olafson" audio-sistemom, višeozonskom automatskom klimom.

Audi a7 sportbek: Kupe za uzdahe

Od "Audija" se normalno, očekuje da ima sve najsavremenije sisteme za pomoć vozaču. Od autonomnog parkiranja, kočenja, čitanja saobraćajnih znakova i slično. Za to je zadužen neverovatan sistem koji između ostalog čine pet radara, 12 ultrazvučnih senzora, laserski skeneri...

Audi a7 sportbek: Kupe za uzdahe

Za motor je odabran 3-litarski V6 TFSI turbo benzinac koji isporučuje 340 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Menjač je sedmostepeni S tronik. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km na čas, a ubrzanje od 0-100 km na čas je za svega 5,3 sekunde.

Kasnije će biti u ponudi više agregata, ali zasada je ovo jedini motor u ponudi.

Početna cena u Nemačkoj biće 67.800 evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak