Sin policajca ubijen iz osvete? Debeli dosije izrešetanog Marka Markuša krije ubicu

Blic 26.11.2017 21:14
Sin policajca ubijen iz osvete? Debeli dosije izrešetanog Marka Markuša krije ubicu


Novosadska policija traga za ubicom Marka Markuša (29), koji je likvidiran preksinoć ispred hotela "Sajam", a motiv egzekucije traži se u njegovim ranijim sukobima, kojih je bilo napretek.U Markuša je za sada nepoznati atentator pucao u momentu kada je izlazio iz "mercedesa". Teško ranjeni Markuš je privatnim vozilom odvezen do bolnice, gde je uprkos naporima lekara preminuo.

U istrazi se proveravaju svi video-zapisi u okolini hotela, jer se ne isključuje da je možda neka kamera snimila detalj koji bi mogao da pomogne u rasvetljavanju zločina.

Takođe, proverava se i ko je zapravo dovezao do bolnice teško ranjenog Markuša. Očekuje se da je ta osoba videla nešto što takođe može doprineti u identifikaciji egzekutora.

- Proveravaju se svi Markuševi poslovi, kontakti. Bio je poznat kao neko ko veoma lako ulazi u sukob. Sa mnogima se, blago rečeno, nije baš slagao. Upravo u tim sukobima treba tražiti i motiv njegove likvidacije - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Sin policajca ubijen iz osvete? Debeli dosije izrešetanog Marka Markuša krije ubicu

Markuš iza sebe ima debeli dosije. Bio je optužen za ranjavanje dvojice mladića u "Crvenoj kafani" 2006, ranjavanje Radeta Ašćerića ispred kluba "Kili" 2007. Bio je i glavni osumnjičeni u istrazi ranjavanja Miće Nikolića Sarme, koji je pred Specijalnim sudom bio osuđen na 13 godina zatvora zbog trgovine marihuanom, ali je tu presudu poništio Apelacioni sud i predmet vratio na ponovno suđenje.

Markuš se teretio i za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića zvanog Snajper, poznatog vođe navijačke grupe novosadske Vojvodine - "G3", na Petrovaradinskoj tvrđavi 2012. Zanimljivo je da je iste večeri pobegao u Mađarsku. Navodno je trebalo da pobegne u SAD, ali je uhapšen na aerodromu i izručen Srbiji.

Sin policajca ubijen iz osvete? Debeli dosije izrešetanog Marka Markuša krije ubicu

Na volšeban način nalazio je načine da ne ode u zatvor, ili da iz njega izađe pre vremena. To je povezivano sa tim što mu je otac bio uticajni policajac, tačnije komandir interventne jedinice, a u svom okruženju je imao i poznate ljude kao što su bivši NBA košarkaši Darko Miličić, koji mu je zet, ali i Nikola Peković.

Zbog nanošenja teških povreda Aleksandru Dragojloviću iz Valjeva, koji je kasnije preminuo u bolnici, u zatvoru u Sremskoj Mitrovici bio je od marta 2013. Dobro se vladao, pa je vikendom izlazio, provodio se i slike kačio na svoj profil na Fejsbuku.

Po izlasku iz zatvora sačekalo ga je novo suđenje, sada za prebijanje i nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću zvanom Dizel, kome je polomio vilicu 2014. u "Kućerku". Kovačević je kum Jovana Kecmana zvanog Coja, vođe huligana okupljenih pod imenom "Korida", sa kojim se te večeri Markuš tukao. U tuči Markuš je Kovačeviću slomio vilicu, a Kecman je pucao i ranio policajca Dalibora Bogdanovića, u to vreme komesara za bezbednost FK Vojvodina, koji je u tom sukobu bio kolateralna šteta. Kecman, sa kojim se Markuš sukobio, glavni je osumnjičeni u istrazi o ubistvu bračnog para Opačić, Nenada i Jasmine, i u bekstvu je. Zanimljivo je da su pre nekoliko meseci, na suđenju Kecmanu i Markušu, svedoci promenili iskaze i odjednom se "nisu sećali" događaja u "Kućerku" i ispred njega. Interesantno je i da je i na suđenju za pokušaj ubistva Milutinovića oštećeni "zaboravio" ko ga je ubo nožem u leđa, pa je Apelacioni sud Markuša pravosnažno oslobodio.

"Vratio se na pravi put"

Bivši NBA košarkaš Darko Miličić, koji je oženjen Markuševom sestrom, jednom prilikom osvrnuo se na ponašanje svog šuraka. Markuš je tada bio na robiji, ali je vikendom izlazio iz zatvora.

- Kad dobije slobodan vikend, sve vreme je sa suprugom i sinom, kakvo ludovanje po kafićima. Tačno je da je Marko imao grehe u prošlosti, ali se promenio i vratio na pravi put - istakao je tada košarkaš Miličić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak