Obračun u Novom Sadu: Izrešetan mladić kod Sajma, podlegao povredama u bolnici

Blic 24.11.2017 23:56
Obračun u Novom Sadu: Izrešetan mladić kod Sajma, podlegao povredama u bolnici


Marko Markuš (29) ubijen je večeras oko 21.30 sati u pucnjavi ispred novosadskog Hotela "Sajam", saznaje "Blic". Markuš je od ranije poznat policiji, a u martu ove godine pušten je iz zatvora gde je odslužio kaznu za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera.Kako je za "Blic" izjavila portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać, ekipe te zdravstvene službe izašle su odmah na teren po dojavi, ali im je na licu mesta rečeno da je povređeni privatnim kolima prevezen u Urgentni centar koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela gde se dogodio obračun.

Obračun u Novom Sadu: Izrešetan mladić kod Sajma, podlegao povredama u bolnici

U Urgentnom centru saznajemo da je povređeni nakon više pokušaja reanimacije podlegao povredama.

Ispred Hotela "Sajam" i dalje su jake policijske snage, uviđaj je u toku, a celo područje obezbeđeno.

Podsetimo, Marko Markuš, sin bivšeg policajca, nakon oslobađanja za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera i odsluženja kazne za prethodna dela pušten je u martu ove godine na slobodu.

Obračun u Novom Sadu: Izrešetan mladić kod Sajma, podlegao povredama u bolnici

Ranjavanje Milutinovića, inače jednog od vođa navijača FK Vojvodina, dogodilo se na Petrovaradinskoj tvrđavi 2012. nedaleko od jedne poznate kafane. Prema prvostepenoj presudi kojom je Markuš bio osuđen na pet godina robije, koja je doneta u septembru 2014, Markuš je Milutinovića udarao šakama, pa pesnicom, a onda i ubo nožem u leđa sečivom od 20 centimetara i naneo mu teške povrede opasne po život. Apelacioni sud je nedavno utvrdio da Markuš nije mogao biti identifikovan kao učinilac pokušaja ubistva Milutinovića na Petrovaradinskoj tvrđavi, već je "njegova umešanost ostala u domenu sumnje", te je presuda od pet godina zatvora ukinuta.

Markuš je takođe, kako je "Blicu" potvrđeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici nakon što je odslužio kaznu za nanošenje teških telesnih povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je kasnije u bolnici preminuo od posledica povreda. Markuš je za ovo delo prvobitno bio osuđen na šest, a zatim na pet godina robije zbog tog dela. U zatvoru u Sremskoj Mitrovici bio je od 2013. godine, ali se "dobro vladao, pa je vikendom izlazio".

Inače, Markuš je krivični dosije otvorio još kao maloletnik. U Novom Sadu je poznat po napadima upravo na policajce. Sumnjičio se i za pokušaj ubistva Miće Nikolića Sarme, osuđenog zbog droge.
IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak