Zimske čarolije stigle u Novi Sad

RTS 24.11.2017 10:34
Zimske čarolije stigle u Novi Sad


Novi Sad već dobija praznično ruho. Počeo je "Vinter fest". Sve do 30. decembra, Novosađani i njihovi gosti svakodnevno će moći besplatno da uživaju u koncertima, pozorišnim predstavama, ali i da probaju vojvođanske specijalitete, ili da se provozaju fijakerom.Bez pahuljica, ali uz raspevanu jelku i šarene vokale na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu počele su zimske čarolije.

Uz vatromet, Novi Sad se ovom manifestacijom priključio mnogim evropskim gradovima koji organizuju Zimski festival.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama, za svakoga po nešto, od poslastica za najmlađe, preko suvenira, pa sve do toplih napitaka bez kojih zimski praznici ne mogu da prođu.

"Svaki dan nastup dečjih horova na ovoj jedinstvenoj konstrukciji, raspevanoj jelci od 18 sati. Vikendom, petkom i subotom, muzički program, a radnim danima nešto su iznenađenja, nešto ću otkriti. Dani pozorišne predstave, dan kućnih ljubimaca. Druženje sa ljudima različitih kulturnih institucija", kaže Biljana Gavrić, organizatorka "Vinter festa". 

U Novom Sadu je, ranije nego ikada pre, postavljena novogodišnja rasveta, a ove godine biće organizovan poseban režirani doček Nove godine.

"Specijalno dizajnirani vatromet, koji će dizajnirati lično princ Đorđe Karađorđević, koji se time bavi jako dugo, ali prvi put u Srbiji baš za doček Nove godine. Muzički program obuhvatiće na glavnom trgu nastupe Plavog orkestra, Darka Rundeka i SARS-a, a Novi Sad ove godine ima doček na četiri lokacije uz više od 50 izvođača", kaže Jelena Galetin Žakić iz "Fondacije 2021".

Raspevanu jelku i drvene kućice Zimskog festivala, na Trgu Slobode zameniće velika bina, ali mališani će imati i svoj doček Nove godine u Dunavskom parku, koji će biti pretvoren u "Ledenu šumu" i čije će staze, kao i prošle godine, biti pretvorene u klizalište.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak