Mišković traži da mu se vrati 11 miliona evra jemstva

Radio 021 23.11.2017 22:45
Mišković traži da mu se vrati 11 miliona evra jemstva


Vlasnik Delta holdinga zatražio je od suda da mu se vrati 11 od 12 miliona evra položenih na ime jemstva da neće pobeći tokom sudskog postupka ili da se odredi upis hipoteke na njegovim nekretninama u visini jemstva, ali je Specijalni sud taj zahtev odbio.Međutim, odlučujući po žalbi Miškovićevog branioca, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je tu odluku i naložio ponovno odlučivanje o zahtevu Miškovića, rekla je portparolka tog suda Mirjana Piljić.
 
"Prvostepeni sud nije dao dovoljno jasne, argumentovane i neprotivrečne razloge za opravdanost daljeg važenja jemstva od 12 miliona evra kao adekvatne mere za obezbeđenje prisustva okrivljenog", precizirala je Piljić.
 
U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi iz drugog pokušaja trebalo da počne ponovljeno suđenje vlasniku “Delta holdinga,” njegovom sinu Marku Miškoviću i ostalim optuženim za utaju poreza, kao i optuženima u slučaju oštećenja Fabrike maziva iz Kruševca.
 
Miroslavu Miškoviću se ponavlja suđenje po optužnici za pomaganje sinu da utaji porez od oko 320,3 miliona dinara, a zbog toga su optuženi i Živojin Petrović i Jadranka Bardić. U ovom procesu ponovo se sudi i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću takođe zbog utaje poreza, kao i zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (fabrika maziva).
 
Suđenje im se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je u septembru ukinio prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Đurašković bili osuđeni za poresku utaju i naložio da im se suđenje ponovi za to delo, a Đuraškoviću i njegovim saradnicima i za zloupotrebe sa kruševačkom Fabrikom maziva (FAM).
 
Miškovići i Đurašković, kao i još četiri okrivljena, zbog nedostatka dokaza, odlukom Apelacionog suda, pravosnažno su oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak