Pet zvezdica za Kroslend X

Kurir 23.11.2017 13:15
Pet zvezdica za Kroslend X


U najnovijem ocenjivanju bezbednosti, „Euro NCAP“ je dodelio maksimalnih pet zvezdica za „opel kroslend X“, novi krosover B segmenta sa znakom munje.Model "kroslend X" predstavljen je početkom februara, kao treći član "porodice X", Opelovih automobila koji imaju naglašen "klirens". On se tako priključio bestseleru, "moki X", kao i za sad najvećem članu "grandlendu X2.

Sa dužinom od 4,21 metra, novi "kroslend X" je 16 centimetara kraći od "astre". Maksimalna zapremina prtljažnika od 520 litara, kada su nasloni zadnjih sedišta uspravni i vodeća je u klasi. Pored toga, putnici pozadi imaju mogućnost da podešavaju poziciju sedenja uzdužno, i to za 150 milimetara, na taj način povećavajući prostor za noge ili zapreminu prtljažnika. Ovo "kroslend X" čini još funkcionalnijim i predstavlja jednog od aduta prilikom razmišljanja o kupovini ovog urbanog automobila, koji se pokazuje kao veoma praktičan kad je svakodnevna upotreba u pitanju, a u zavisnosti od izbora motora, predstavlja dobru opciju za odlazak na dalja putovanja.

Opelov "kroslend X" dolazi na tržište i sa primamljivom ulaznom cenom. Ovaj kompaktni, svestrani krosover, može da se naruči u Srbiji po početnoj ceni od 13.990 evra (sa uključenim PDV-om).

OCENJIVANJE BEZBEDNOSTI: Pet zvezdica za Kroslend X!

Odlične ocene dobio je u četiri bezbednosne oblasti: zaštiti odraslih putnika, zaštiti dece, zaštiti pešaka i sistemima aktivne bezbednosti. 

„Kroslend X“ posebno se dobro pokazao pri sudaru s bočnom barijerom, gde je ostvario maksimalne poene, kako za zaštitu odraslih putnika, tako i dece.

Pored bezbednosne opreme koja je standardna, poput upozorenja na pospanost vozača (Driver Drowsiness Alert) i upozorenja na neželjeni izlazak iz vozne trake (Lane Departure Warning), „kroslend X“ nudi i opcione inovacije za još viši stepen bezbednosti: upozorenje na opasnost od čeonog sudara sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde...IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak