Đorđević: Pobednici traže rešenje, a ostali razlog

Politika 22.11.2017 14:08
Đorđević: Pobednici traže rešenje, a ostali razlog


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, uoči duela sa Austrijom i Gruzijom na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, izjavio da je cilj da se u opuštenijem ambijentu ostvare dve pobede.„Shvatamo svi šta je pred nama, svaka sledeća utakmica je najvažnija. U kratkom periodu treba da dođemo do odgovorajućeg automatizama koji će nam doneti što bolji rezultat. Potrebna nam je pomoć publike. Mnogi su došli sa individualnim očekivanjima, ali je jako bitan krajnji rezultat. Uvek postoji razlika između pobednika i ovih drugih. Jedni traže razlog, drugi ga ponove i nađu rešenje”, rekao je Đorđević na konferenciji za medije u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

O protivnicima nije želeo da bira skromne reči, već im je uputio najviši respekt.

„Sve je spremno prema igračima, video, individualne karakteristike protivnika. Svi znaju svoje zadatke bez da ja preterano insistiram na tome. Videćemo da li će to biti dovoljno. Preterano informacija je kontraproduktivno. Košarkaški instinkt se gubi sa njima”.

Selektor „orlova” imao je poseban savet igračima pred predstojeće duele.

„Uopšte nije potrebno da pokažete svoju najbolju sliku. Trudite se da o postepeno doprinosite rezultatu. Na nama je da što više opustimo ambijent. Svi moramo da budemo zreli i pametni i pustimo ih da oni u prirodnom ambijentu izađu na teren i daju svoj doprinos”.

Đorđević je rekao da trenutno razmišlja samo o kadrovima kojima raspolaže.

„Ova dva dana su kao dva meseca. Ne znam koliko je dobra stvar da sada razmišljam o ostalim igračima osim ovih 14 kojima raspolažem. Svesni smo problema sa klubovima koji nas angažuju tokom sezona. Svaki sledeći put će biti mnogo lakši. Savez je dao sve od sebe da nam omogući dobra uslove” izjavio je srpski selektor.

O izjavama o smeni generacija Đorđević nije želeo da žuri.

„Igrači imaju kvalitet. Ima igrača koji traže formu, ali to nije relevantno u ovom trenutku. Smena generacija se radi planski, ali imamo dovoljno lufta i igrača koji su u sistemu prethodne četiri godine pa će novi morati dodatno da se nametnu”.

Kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan istakao je specifičnost momenta ovog okupljanja.

„Mnogi nam je drago što smo se okupili. Nisu nimalo laki protivnici kao što izgleda, a svako naredno okupljanje biće lakše za nas. Mislim da su svi svesni ozbiljnosti utakmica. Mladi imaju iskustvo igranja u mlađim kategorijama reprezentacije, a mi stariji ćemo im pomoći da se bolje adaptiraju”, zaključio je Mačvan.

Utakmica između Srbije i Austrije igra se sutra od 20 sati u hali „Aleksandar Nikolić”, kao i tri dana kasnije protiv Gruzije.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak