Janković: Ne želimo dijalog sa aktuelnim vlastima

RTV 20.11.2017 21:13
Janković: Ne želimo dijalog sa aktuelnim vlastima


Iako imamo definisan stav o najaktuelnijim problemima u državi Pokret slobodnih građana ne želi da učestvuje u dijalogu sa vlastima jer to nije dijalog već farsa, rekao je za RTV predsednik pokreta Saša Janković.Kada je reč o Kosovu Janković je rekao da je ono izgubljeno za vreme vladavine Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja , odnosno crveno crne koalicije.

Od tada Srbije nema suverenitet na tom delu teritorije rekao je Janković i naglasio da nikada ne bi potpisao dokument o priznanju Kosova.

Najvažnija pitanja na Kosovu su pitanja u vezi sa ljudskim pravima, našim istorijskim i duhovnim korenima te imovinska prava istako je Janković i dodao da on nikada ne bi "slao šarene vozove na Kosovo niti dizao vojsku zbog drona na utakmici " ali bi rado potpisao dokument koji bi doprineo situaciji da ljudi normalno žive i da zavlada pravo i demokratija.

Kada je reč o najpolitičkijem pitanju u državi a to je pitanje statusa humanitarnog centra u Nišu, Janković se zapitao.

"Šta će humanitarcima diplomatski ili povlašćeni status" Šta piše u sporazumu o osnivanju tog centra?

"Mi ne znamo šta piše u sporazumima koje potpisujemo.Treba obelodaniti i nepozante anekse tog ali i ostalih ugovora i sporazuma pa će se saznati šta je čija obaveza i nadležnost" kaže Janković.

"Nema smisla" zaključio je Janković otvarati dijalog o samo jedno gorućem pitanje kad ih ima nekoliko."Zašto se ne govori o situaciji u pravosuđu, izbornim uslovima, reketiranju te odnosu između vlasti i opozicije" .IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak