Haos u Novom Sadu: Divlja svinja ušetala u grad, napala mladića na ulici

RTV 20.11.2017 17:52
Haos u Novom Sadu: Divlja svinja ušetala u grad, napala mladića na ulici


Divlji vepar koji se pojavio na ulicama grada, nestao je u nepoznatom pravcu. Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi kako ulicama novosadskog Limana šeta divlja svinjaU Novom Sadu pre nekoliko dana dogodio se neobičan incident kada je divlja svinja došla do grada i napala mladića koji je prolazio ulicom!

Preplašeni mladić bežao je pred pomahnitalom svinjom koja ga je jurila i u par navrata i sustigla. Na kraju je mladić pobegao na jednu stranu ulice, a divlja svinja je produžila dalje sve do izloga nekoliko lokala. Da stvar bude još bizarnija, na snimcima sa sigurnosnih kamera tih lokala, vidi se kako divlja svinja razgleda izloge!

Nije poznato ni odakle se životinja pojavila, a postavlja se pitanje u čijoj je nadležnosti rešavanje takvih incidenata.

"MUP kontaktira dalje lovnu inspekciju, lovna inspekcija traži rešenje o saglasnosti za odstrel ili uspavljivanje divljači od pokrajinskog sekretarijata za polj vodoprivr i šumarstvo", kaže Zoran Brzak iz lovačkog udruženja.

"Nakon toga se zajedno izlazi na lice mesta, na teren, gde se utvrđuje prisustvo divljih životinja i procenjujemo zajedno eventualnu ugroženost i opasnosti koje mogu da nastanu po bezbednost i zdravlje ljudi", dodaje Milena Grahovac, šumarsko-lovni inspektor.

Šumarsko-lovna inspekcija dodaje da će vršiti nadzor kretanja divljači, i da je jedno od rešenja u takvim situacijama uspavljivanje životinja i vraćanje u prirodna staništa.

Iz JP "Zoohigijene" kažu da dobijaju sve više poziva građana koji divlje životinje sreću u naseljenim područjima.

"Toga će biti još, u budućnosti, jer populacija je u porastu i takve divlje životinje koje se nađu u urbanim sredinama one su poprilično uplašene i izgubljene", kaže Aleksandar Bursać, "Zoohigijena".

Očekuje se sastanak policijske uprave, komunalne policije, veterinarske inspekcije i šumarsko-lovne inspekcije, u cilju nalaženja zajedničkog rešenja za takve probleme.

U poslednje vreme na ulicama grada može se videti i sve više divljih lisica. Građanima se savetuje da se hitno evakuišu ukoliko vide neku od divljih životinja i da o tome odmah obaveste nadležne organe.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak