Sakašvili se predomislio, spreman je da postane premijer Ukrajine

Politika 19.11.2017 21:55
Sakašvili se predomislio, spreman je da postane premijer Ukrajine


Nekadašnji predsednik Gruzije i bivši guverner ukrajinske oblasti Odesa Mihail Sakašvili, koji sada vodi ukrajinski opozicioni Pokret novih snaga, izjavio je da je spreman, ukoliko bude potrebno, da postane premijer Ukrajine, prenosi TASS.Nekadašnji predsednik Gruzije i bivši guverner ukrajinske oblasti Odesa Mihail Sakašvili, koji sada vodi ukrajinski opozicioni Pokret novih snaga, izjavio je u Kijevu da je spreman, ukoliko bude potrebno, da postane premijer Ukrajine. Pozvao je okupljene da 3. decembra organizuju "narodnu smenu" predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Agencija Tas podseća da je Sakašvili ranije u više navrata tvrdio da mu nije cilj da više obavlja bilo kakvu funkciju u Ukrajini.

Sakašvili je poručio da je Ukrajini hitno potrebna nova vlast, nova vlada. "Moramo tu vladu da formiramo zajedno. Spreman sam da to učinim zajedno sa vama", naglasio je Sakašvili.

"Spreman sam da preuzmem lidersku poziciju u ovom procesu sa vama, spreman sam da stanem na čelo vlade, ukoliko bude potrebno", rekao je Sakašvili na mitingu ispred ukrajinske Vrhovne rade.

Sakašvili je pozvao demonstrante okupljene ispred Vrhovne rade da 3. decembra organizuju "narodnu smenu" predsednika Ukrajine Petra Porošenka, prenosi Tas.

"Trećeg decembra počeće 'narodni impičment'. Pre 3. decembra nastavićemo da radimo na onome što smo započeli. Hajde da se organizujemo. Putovaću po celoj zemlji kako bih dizao ljude na miran način", poručio je Sakašvili.

Tas navodi da od 17. oktobra demonstranti kampuju ispred nacionalnog parlamenta, zahtevajući usvajanje zakona kojima bi poslanicima bio oduzet imunitet, osnovan tribunal za borbu protiv korupcije, promenjeno izborno zakonodavstvo i u parlamentu bio smenjen Porošenko.

Porošenko je rekao da je pravi cilj organizatora protesta da destabilizuju situaciju u Ukrajini, a državni tužilac te zemlje Jurij Lucenko optužio je Sakašvilija i pristalice da spremaju državni udar i da dobijaju novac iz inostranstva.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak