Popović: Politički napad na mene, Vučića i Vladu Srbije

N1info 13.11.2017 22:47
Popović: Politički napad na mene, Vučića i Vladu Srbije


Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović negirao je sve što je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) u okviru projekta "Rajski papiri" pisala o njegovoj imovini rekavši da to predstavlja politički napad na njega zbog stavova o Rusiji."To je politički napad na mene lično, na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije koja vodi suverenu i nezavisnu politiku. U papirima koje su objavili oni govore o tome kako se ja zalažem za odlične odnose sa Rusijom, što je istina. Mi želimo najbolje političke i ekonomske odnose sa Rusijom, ali i sa EU, Amerikom i Kinom", kazao je Popović gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Popović je upitao kakvo je to istraživanje koje se bavi njegovim "političkim stavovima" i naveo da je cilj KRIK-a jasan i da je ta mreža "isključivo u funkciji onih naručilaca njihovog izveštaja koji su iz inostranstva".  

"To odgovara onima koji žele da budemo u NATO paktu, koji ne žele da budemo nezavisni kao što jesmo, onima kojima smeta što smo kupili ruske avione Migove i koji žele da uvedemo sankcije Rusiji, i koji žele da se odreknemo Kosova. Mi se Kosova i naše suverene politike odreći nećemo", rekao je Popović.  

U projektu "Rajski papiri" koji otkriva veze više od 120 svetskih političara sa ofšor kompanijama, nalazi se i ime ministra Nenada Popovića, a dokumenta otkrivaju da njegovi poslovi i imovina vrede najmanje 75 miliona dolara, dok je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona. KRIK je učestvovao u projektu "Rajski papiri".  

Ponovio je da nije tačno ništa što je KRIK naveo, ističući da su izneli tri tvrdnje koje su lažne, zbog čega će ih tužiti i svu materijalnu dobit od toga pokloniti deci bez roditeljskog staranja.  

KRIK je objavio da dokumenta pokazuju da se u Popovićevoj mreži ofšor kompanija nalaze one registrovane na Kipru i Britanskim Devičanskim Ostrvima, kao i da ima firme u Rusiji. Takodje, da nekretnine poseduje u najmanje tri zemlje – Srbiji, Crnoj Gori i Rusiji.  

On je rekao da nema nijednu jedinu kompaniju na Rajskim ostrvima, da je druga laž o nameri da je hteo da prenese kompanije u ofšor zone i da to nije uspelo jer ga je advokatska kancelarija koja je to radila proglasila visoko rizičnim klijentom, a da je treća laž da on ima još ofšor kompanija.  

"Sve moje kompanije su na današnji dan registrovane isključivo u Evropi i Rusiji", rekao je Popović i dodao da sve što je zaradio zaradio je sam prethodnih 25 godina baveći se biznisom i da je apsolutno sve prijavljeno Agenciji za borbru protiv korupcije.  

Novinari KRIK-a naveli su da je Agencija za borbu protiv korupcije protiv Popovića pokrenula tri postupka od kojih su dva još u toku. Drugo osnovno javno tužilaštvo trenutno proverava krivičnu prijavu podnetu protiv njega zbog sumnji za zloupotrebe prilikom privatizacija.

Popović je rekao da, koliko zna, protiv njega ne postoji nijedan proces Agencije za borbu protvi korupcije i pozivao ih da ponovo provere njegov imovinski status i poreklo cele imovine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak