Putin oprostio Erdoganu: Obnovljene veze s Turskom

Mondo 13.11.2017 17:31
Putin oprostio Erdoganu: Obnovljene veze s Turskom


Odnosi između Moskve i Ankare mogu se smatrati u potpunosti obnovljenim, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju.Putin je to izjavio na početku radnog sastanka sa Erdoganom, koji su dva lidera dogovorila tokom Putinove posete Turskoj, prenosi Tas s.

Ruski predsednik je istakao da Moskva i Ankara nastavljaju blisku saradnju na skoro svim poljima, uključujući bezbednosnu sferu i napore u cilju rešavanja sirijske krize.

Putin je naveo i da je bilateralna trgovinska razmena porasla za 38 odsto u prvih devet meseci ove godine.

Erdogan je na sastanku s Putinom rekao da su, sa početkom normalizacije odnosa između dve zemlje, česti sastanci lidera dali podstrek bilateralnim odnosima.

"Naši bilateralni odnosi, kao i saradnja u rešavanju regionalnih pitanja, pružaju nam mogućnost da zajedno gledamo u budućnost", istakao je turski predsednik.

Prema njegovim rečima, tursko-ruska politička, vojna, trgovinska i kulturna saradnja jača iz dana u dan.

Erdogan je, takođe, informisao Putina o svojim planovima da, posle Sočija, poseti Kuvajt i Katar, navodi ruska agencija.

Odnosi dve zemlje bili su zategnuti zbog različitih interesa u vezi rata režimskih snaga, pobunjenika i islamskih terorista u Siriji, a praktično su zaleđeni 2015. godine, kada je Turska oborila ruski avion koji je, navodno, prešao tursko-sirijsku granicu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak