Stefanović: Izetbegovićeva izjava o Kosovu težak udarac

B92 13.11.2017 17:29
Stefanović: Izetbegovićeva izjava o Kosovu težak udarac


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će verovatno sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog izjava Bakira Izetbegovića, najavljuje ministar policije.Ministar Nebojša Stefanović je rekao da očekuje sednicu u narednih 48 sati i da će to telo razmotriti dalje korake države posle "najave Izetbegovića da bi BiH mogla da prizna Kosovo".

Izetbegović je u razgovoru za "Dojče vele" rekao da će BiH priznati nezavisno Kosovo i istakao da je to trebalo učiniti ranije.

"Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja", rekao je Stefanović.

Kako je rekao, to ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH.

"Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji", rekao je ministar.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak