U pregovorima o Bregzitu i dalje bez velikih odluka

Beta 13.11.2017 10:52
U pregovorima o Bregzitu i dalje bez velikih odluka


Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije rekao je danas da nisu donete nikakve važne odluke tokom poslednje runde pregovora dve srane, i upozorio da je potreban napredak u naredne dve nedelje da bi se razgovori pomerili ka ključnim pitanjima kao što je trgovina.Barnije je rekao da su tokom dvodnevnih pregovora produbljene kompleksne teme razlaza, kao što je koliko Britanija treba da plati Uniji pre odlaska i kako treba da funkcioniše granica sa Irskom, kada Britanija i formalno izadje iz Unije.

Barnije je rekao da je ostvaren odredjen napredak oko pitanja prava gradjana na uzajamnim teritorijama ali je dodao da i dalje ostaju teškoće.

Barnije je rekao da je neophodno da se obećanja koje je britanska premijerka Tereza Mej dala da će Britanija platiti svoje finansijske obaveze pre nego što izadje iz EU pretvore u konkretne obaveze. 

Glavni evropski pregovarač rekao je da je potrebno da se napredak vidi u naredne dve nedelje o pitanjima razlaza da bi dve strane mogle da počnu da razgovaraju o trgovini u decembru. To je tema koju Britanija želi što pre da pokrene.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak