Sneg paralisao Hrvatsku, bura zaustavila i trajekte

B92 13.11.2017 09:46
Sneg paralisao Hrvatsku, bura zaustavila i trajekte


Sneg koji pada u Hrvatskoj pravi velike probleme u saobraćaju. Snag i na putu za Zagreb. Zbog olujnog vetra zatvorene i brodske linije.Sneg je, kako javlja hrvatski portal Index.hr, zatrpao Kapelu, pada na Sljemenu, Gorskom Kotaru...Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima. Mogući su i odroni, upozoravaju nadležne službe.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, a granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji.

Zbog vetra deonica autoputa Rijeka - Zagreb, između petlji Kikovica i Delnice otvorena je samo za putnička vozila, na autoputu A7 Draga - Šmrika zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Bakra do Senja i na Krčkom mostu uvedena je i dodatna zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uslova vožnje na prilazima Gorskom kotaru zabranjen je saobraćaj za teretna vozila dok ostale kategorije moraju imati zimsku opremu.

Zbog bure, olujne jačine, u prekidu su i trajektna linija: Brestova - Porozina, brodska linija: Mali Lošinj - Unije - Susak, katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka, Ubli - Vela Luka - Hvar- Split, Korčula - Hvar- Split.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak