Dodik: Hojta Jia ne podržava ni američka administracija

RTV 11.11.2017 12:35
Dodik: Hojta Jia ne podržava ni američka administracija


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da američki diplomata Hojt Ji, koji je svojim izjavama "ustalasao Srbiju" nije nikakva veličina, jer nema ni podršku zvanične administracije SAD.On je u intervjuu za "Kurir" kazao da je prvobitna ambicija Jia bila da bude u funkciji destabilizacije Srbije i da je dobio značajan politički šamar činjenicom da ga ni vlastita administracija nije održala, a da EU se ogradila od njegovih stavova.

Sada se, kako kaže Dodik, vidi da je to u stvari bila njegova lična promocija.

"Zato je njegov krah potpun, a mislim da je Srbija u tome pobedila. Naprosto njegove zle namere prema Srbiji su potopljene", ocenio je Dodik.

Upitan da li se prepoznaje u Jiovoj rečenici da Srbija "ne može da sedi na dve stolice", Dodik kaže da "možemo da sedimo na dve stolice", za razliku od Jia.

"Sada se pokazalo da kao predstavnik stare administracije nema stolicu u novoj administraciji. Ovo je prvi put da Amerika, kao moćna zemlja, nije stala iza stava svog diplomate i u uslovima kada on pogreši. Hojt Ji je doživeo da ga je njegova administracija primorala da kaže kako nije mislio to što je mislio", zaključio je Dodik.

Na pitanje da li se boji "Majdana" u Banjaluci, Dodik kaže da su to stari scenariji koje možemo da vidimo u formi obojenih revolucija.

"Mislim da u RS, gde ima određenih problema, ne postoji izazov te vrste, kao što ne može ni u Beogradu, gde (predsednik Aleksandar) Vučić drži snažne pozicije Srbije i upravlja uz snažnu podršku naroda", rekao je Dodik.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak