Da ostanu lepe i tokom zime: Zaštitite ruke od hladnoće

Gloria 10.11.2017 00:33
Da ostanu lepe i tokom zime: Zaštitite ruke od hladnoće


Lomljivi nokti, suva, osetljiva i ispucala koža, pokazuju da niste dovoljno zaštitili ruke u zimskim mesecima.I njima je, kao i licu neophodna dodatna pažnja, pre svega, zbog hladnoće, vetra, suvog vazduha u zagrejanim prostorima kao i njihove stalne izloženosti raznim nepovoljnim uslovima.

Kada izlazite napolje, obavezno nosite rukavice, a ruke redovno negujte hranljivom kremom koju uvek treba da nosite sa sobom. Nanosite je nekoliko puta dnevno, i to u dva sloja.
Ako vam je koža ruku suva i osetljiva, pre spavanja ih namažite sa nekoliko kapi glicerina i limunovog soka koji lekovito deluju na kožu, a zatim nanesite hranljivu kremu sa nevenom.

Ruke perite glicerinskim sapunom, nikako vrućom vodom, jer uklanja prirodni masni sloj sa kože, i nosite zaštitne rukavice kada perete sudove.

Masku za negu ruku možete da napravite i sami kod kuće od jojobinog, kokosovog ili bademovog ulja, limuna, mleka i meda, prirodnih sastojaka koji hrane i hidriraju kožu, čineći je nežnom i mekom, a ujedno jačaju i nokte.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak