Četiri saveta za dug i zdrav život

Kurir 09.11.2017 23:14
Četiri saveta za dug i zdrav život


Danas svi živimo veoma brzim tempom, retko nalazimo vremena za sebe, neredovno jedemo i često konzumiramo nezdravu hranu, ali svi želimo da budemo zdravi i da živimo što duže. Moguće je ako se držite sledećeg...POJEDITE ŠAKU ORAŠASTIH PLODOVA DNEVNO

Orasi, bademi, lešnici, kikiriki... iako visokokalorični, oni imaju blagotvoran učinak na zdravlje čoveka zbog velike količine zdravih masti koje se u njima nalaze. Bogati su nezasićenim mastima, vitaminima i mineralima. Oni nam mogu pomoći pri održavanju dobrog zdravlja. Preporuka je da svaki dan za užinu uzmete šaku orašastih plodova.

PRESTANITE DA JEDETE KAD STE 80 ODSTO SITI

Tajna dugog života i dobrog zdravlja ljudi na japanskim ostrvima leži u tome što oni prestaju da jedu kad osete da su se oko 80 odsto zasitili. Nemojte se nikad prejedati jer je tada organizmu mnogo teže da svari hranu.

KAD GOD MOŽETE, IDITE RANIJE U KREVET

Nedostatak sna dovodi telo u opasnost od bolesti poput depresije i srčanih oboljenja. Istraživači su potvrdili da ukoliko spavate bar sat vremena duže, smanjujete rizik za dobijanje srčanog ili moždanog udara za 37 procenata.

IMAJTE BAR DVA DOBRA PRIJATELJA

Razvijanje bliskih prijateljskih odnosa i porodičnih veza jedna je od tajni da doživite sto godina. Prijatelji nam pružaju emotivnu podršku, koja nam pomaže da se nosimo sa stresom, čine da se osećamo srećnim, što pojačava proizvodnju dopamina i oksitocina, a oni pozitivno utiču na naš mozak i usporavaju starenje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak