Tviter i Snepčet predstavili izmene - novi dizajn i više karaktera za pisanje

Blic 09.11.2017 13:52
Tviter i Snepčet predstavili izmene - novi dizajn i više karaktera za pisanje


Društvene mreže "Tviter" i "Snepčet" istovremeno su predstavile izmene u svom dizajnu i funkcionalnosti da bi privukle nove korisnike i dodatno rasle."Tviter" je povećao ograničenje broja karaktera u jednoj poruci na 280 sa 140. "Snepčet", popularna aplikacija među mladima, redizajnirana je i postala jednostavnija za upotrebu.

Obe kompanije pokušavaju da prošire svoje sporo rastuće baze korisnika, preneo je AP. Na kraju trećeg kvartala, "Tviter" je imao 330 miliona korisnika mesečno, što je povećanje za samo jedan odsto u odnosu na drugi kvartal.

"Snepčet" je u tom kvartalu imao 4,5 miliona korisnika dnevno, odnosno ukupno 178 miliona, što predstavlja rast za skoro tri procenta. Ova kompanija ne objavljuje podatke o broju korisnika na mesečnom nivou.

Obe mreže daleko zaostaju za "Fejsbukom", koji je objavio da je broj njegovih korisnika na mesečnom nivou povećan za 16 odsto, na 2,07 milijardi.

"Tviter" je uveo izmene nakon što je izračunato da devet odsto poruka na engleskom jeziku dostiže maksimalnih 140 karaktera i da ljudi troše više vremena na uređivanje teksta ili potpuno odustaju od slanja poruka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak