Huavej se opasno 'nameračio' na Epl

Blic 09.11.2017 13:40
Huavej se opasno 'nameračio' na Epl


Huavej odavno ne krije da im je cilj da po prodaji preteknu Epl. Otuda i ne čudi njihov prilično provokativni post na Fejsbuku kojim su jasno pokazali šta mislie o ajfonu X.Epl je sa novim telefonom predstavio nove funkcije veštačke inteligencije koja prepoznaje konture lica vlasnika telefona, ali Iz Huaveja poručuju da će oni biti ti koji će predstaviti "pravi AI telefon" i to 16. oktobra kada stiže Mate 10. Koliko se ne plaše konkurencije pokazuje i montaža koju su postavili na Fejsbuk u kojoj sumnjaju u kvalitet novog ajfona uz komentar "budimo relani, prepoznavanje lica nije za svakoga".

Huavej se opasno 'nameračio' na Epl

Iako su u najavi novog modela iz Huaveja bili ne tako suptilni, imaju dosta dobar razlog da veruju da će doneti nešto novo i izuzetno sa Mate 10. Oni su već pokazali šta može njihov novi čip Kirin 970 koji je predstavljen na IFA a koji je zasnovan na AI. Čip koji ima svoj NPU, odnosno neural processing unit, donosi bržu obradu podataka, duže trajanje baterije ali i značajnije poboljšanje sigurnosti.

Pomak bi u odnosu na Epl bio mogućnost NPU da uči navike samog korisnika i da onda uređaj adaptira njima i da svu snagu proceora i memoriju usmeri na njih, pa bi se svaki zadatak znatno brže odvijao.

Kako piše GSM Arena telefon će se proizvoditi kao standardni Mate 10, nešto povoljniji Mate 10 Lite ali i kao Mate 10 Pro. Pravi novitet je zapravo Mate 10 Pro sa "EntireView" ekranom. Tako su iz Huaveja nazvali novi ekran kod svojih telefona koji se proteže od ivice do ivice. Trebalo bi, nagađa se da ekran bude AMOLED sa QHD rezolucijom i identičnom kamerom kao kod osnovnog modela, ali naravno uz njihov novi čip Kirin 970.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak