Mihajlović: Neću da budem gradonačelnica Beograda

Mondo 09.11.2017 12:48
Mihajlović: Neću da budem gradonačelnica Beograda


Ministarska građevinarstva, saobračaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da bi volela da Beograd dobije radonačelnicu, ali da nije zainteresoavana za to mesto.Ona je u intervuju za "Nedeljnik" povodom spekuliše da bi kandidat Srpske napredne stranke, čiji je funkcioner, za gradonačenika mogl da bude žena, kazala da ima toliko posla koji treba da zvrši u Vladi Srbije.

Na pitanje kakav jenjen stav da li istovremeno sa beogradskim treba da budu raspisi i vanredni parlamentrani izbori rekla da će odluku o tome doneti SNS i da će ona umnogome zavisiti od političke klime u društvu.

"Lično, mislim da smo građanima malo dosadili sa prevremenim izborima, ali s druge strane nemam ništa protiv njih. Znam da SNS ima rezultate sa kojima može da izađe pred građane i zatraži još jedan mandat", ocenila je Mihajlović koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Komentarišući utisak u javnosti da je u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić jer imaju različita viđenja o tome čija je najveća zasluga što je Srbija napredovala na Duing biznis listi Svetske banke po izdavanju građevinskih dozvola, Mihajlović je rekla u Srbiji treba da bude više dijaloga, ali da ga neće biti ako se svako različito mišljenje odmah nameće kao svađa ili sukob.

"Ana Brnabić je premijerka, ja sam potpredsednica Vlade. Funkcija prvog čoveka Vlade obavezuje da ne možete na osnovu ličnih stavova i afiniteta da delite zasluge za to što je Srbija deseta na svetu po izdavanju građevinskih dozvola. I nije ovo pitanje zasluga, već činjenice da je Vlada Srbije direktno zaslužna za ovaj uspeh, i to Vlada Srbije na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić. Zasluge treba da budu rezultat uloženog rada, a svi dobro znamo koliko je ko sve zaslužan za ovaj uspeh. Zato sam i reagovala", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da je dobro što je njenom reakcijom na stavove Srpske pravoslavne crkve o abortusu pokrentu dijalog sa Crkvom o položaju žena.

"I kada bi ponovo neko iz SPC rekao o ženama to što su pojedini crkveni velikodostojnici rekli, ponovo bih reagovala isto, jer niko nema prava da određuje ženama kada će da rađaju. Žao mi je što se i drugi nisu oglasili i stali u odbranu naših majki i sestara, ali smatram da je dobro što smo, pa i na ovaj način, pokrenuli dijalog sa Crkvom o položaju žena. Pa neka je razgovor krenuo i preko mojih leđa", rekla je Mihajlović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak