5 proizvoda za lepotu koje morate da čuvate u frižideru: Iznenadićete se

Stil magazin 08.11.2017 23:43
5 proizvoda za lepotu koje morate da čuvate u frižideru: Iznenadićete se


Svetlost i toplina utiču na promene nivoa veoma osetljivih sastojakaJeste li znali da neke od proizvoda za lepotu koje svakodnevno koristite bolje držati u frižideru nego na sobnoj temperaturi? Donosimo vam listu tih proizvoda:Maska za lice
 
Za ugodnije uživanje pod maskom za lice najbolje je čuvati je u frižideru. Što je temperatura maske niža, bolje će se naneti na vašu kožu, a i uklonićete je bez ikakvih iritacija.
 
Krema za područje oko očiju
 
Ovaj proizvod svakako vrši funkciju da vas održi mlađima što duže, ali jeste li znali da će biti mnogo efikasniji ako se nalazi na nižoj temperaturi? Hladnoća sužava kapilare na licu te se protok krvi smanjuje kroz meka tkiva.
 
Lak za nokte
 
Čuvanje laka za nokte u frižideru zadržaće formulu u optimalnom stanju za primenu te ćete sprečiti zgušnjavanje i stvaranje grudvica koje su učestala pojava jednom otvorenog laka ta nokte. 
 
Parfem
 
Svetlost i toplina utiču na promene nivoa veoma osetljivih parfemskih sastojaka. Ako svoj najdraži parfem čuvate u frižideru, daleko od sunca i topline, formula će ostati netaknuta, a vaš miris identičan danu kada ste ga kupili. 
 
Retinol i vitamin C
 
U trenutku kada se ovi aktivni sastojci izlože neprijateljskom okruženju u kome živimo (sunce i toplina), menjaju svoju hemijsku strukturu te im se ''čarobne moći'' znatno smanjuju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak