Pokrajina pomaže obnovu bolnica i škola

RTV 08.11.2017 20:20
Pokrajina pomaže obnovu bolnica i škola


Na sednici, kojom je predsedavao potpredsednik Đorđe Milićević, Pokrajinska vlada je u sklopu svojih nadležnosti, donela rešenja kojima se nastavljaju aktivnosti na obnovi, rekonstrukciji i opremanju zdravstvenih ustanova, škola, domova učenika i ustanova socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine, koje se koordinisano realizuju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Srbije i lokalnim samoupravama.Pokrajinska vlada je, između ostalog, dala saglasnost Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici da može preduzeti izvođenje radova na adaptaciji dela zgrade Klinike za opstruktivne bolesti pluća i akutne pneumopatije i Klinike za pulmološku onkologiju. Vrednost radova iznosi 16,13 miliona dinara, od čega je 10 miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Data je saglasnost i Opštoj bolnici u Pančevu za izvođenje radova na rekonstrukciji Internističkog bloka. Prema idejnom projektu, procenjena vrednost iznosi oko 490 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Pokrajinska vlada donela je rešenja kojima se obezbeđuju uslovi za radove u Srednjoj tehničkoj školi "Mileva Marić" u Titelu, Osnovnoj školi "Isa Bajić" u Kuli, Srednjoj stručnoj školi "4. juli" u Vrbasu i Srednjoj stručnoj školi "Vasa Pelagić" u Kovinu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak