Ulaz samo sa dozvolom: Centar grada će uskoro biti zaključan

Dnevno 07.11.2017 22:24
Ulaz samo sa dozvolom: Centar grada će uskoro biti zaključan


Pešačka zona u centru Beograda će od sada moći i da se zaključa.Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će od ponedeljka u centalnoj gradskoj pešačkoj zoni početi postavljanje 22 potapajuća stubića, pod video nadzorom u komandnom centru, kao i četrdesetak stubova "na ključ", što znači da će pešačka zona moći da se zatvara, a u nju će ulaziti samo vozila s dozvolom i to u određenom vremenskom periodu.

- To je dodatna mera za bezbednost i sigurnost pešaka - ocenio je Mali, saopšteno je iz gradske uprave.

Gradonačelnik je još jednom napomenuo da se Beograd menja jer ima sve veći broj gradilišta, kako privatnih investicija tako i onih u koje investiraju grad i država.

Krajnji rok za završetak radova na Slaviji, u Ruzveltovoj i Bulevaru oslobođenja je 16. novembar, ponovio je Mali, napominjući da će, sudeći po dinamici, to verovatno biti i neki dan ranije.

On je rekao i da u gradske fasade decenijama nije ulagano, a ako se ovogodišnji trend nastavi, naredne godine Beograd bi mogao da dobije još dve stotine rekonstruisanih i dekorativno osvetljenih fasada.

Mali se osvrnuo i na spremnost komunalnih preduzeća za predstojeću zimu i najavio skorašnje usvajanje operativnog zimskog plana. Remonti su obavljeni, nabavljeni su so i agregati, a Beograd-put posle decenije kupio je deset novih kamiona kipera, koliko će nabaviti i Gradska čistoća.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak