Predao se najtraženiji Hrvat, Todorić uhapšen u Londonu

B92 07.11.2017 16:15
Predao se najtraženiji Hrvat, Todorić uhapšen u Londonu


Najtraženiji Hrvat u ovom trenutku, vlasnik koncerna "Agrokor", koji se nalazio na crvenoj poternici predao se policiji u Londonu, javljaju hrvatski mediji.Hrvatska policija primila je obaveštenje da je jutros u 9:04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u policijsku stanicu Čering kros u Londonu, gde je i uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje.

Todorić se sam prijavio policiji i čim je stigao odmah je uhapšen. Todorićevi saradnici očekuju da će, nakon razgovora on, uz kauciju, biti pušten da se brani sa slobode.

Todorić je u londonsku policijsku stanicu došao u pratnji svojih britanskih advokata.

Nezvanično, javljaju hrvatski mediji, Todorić je ovih dana skupljao novac za plaćanje kaucije da bi se branio sa slobode. Očekuje se saopštenje MUP-a i DORH-a, koji su vodili istragu protiv Todorića, njegovih saradnika i sinova.

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je danas da je zvanični Zagreb na dva visoka nivoa o tome informisao engleske vlasti kako bi ga locirale. "Postoje dva nivoa komunikacije, policijska i obaveštajna. Visoki policijski zvaničnici kontaktirali su sa engleskim kolegama. Isto je učinila i obaveštajna služba", tvrdi ovaj nedeljnik.

Do tih informacija, kažu, došlo se rekonstruisanjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić kao i članovi njegove porodice.

Za Todorićem je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje, a kada je objavljeno da je on sada najtraženiji na spisku Evropolisa, istog dana se oglasio vlasnik "Agrokora" i na svom blogu napisao da hrvatske vlasti sve vreme znaju njegovu tačnu adresu, ali je premijer Andrej Plenković to na neki način demantovao.

"Moji su advokati u stalnom kontaktu sa vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od pre nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", napisao je Todorić dodajući da se ne skriva i da mu je savest čista.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak