Vlada formirala tim za poslovanje Agrokorovih firmi u Srbiji

Beta 03.11.2017 15:32
Vlada formirala tim za poslovanje Agrokorovih firmi u Srbiji


Vlada Srbije danas je formirala ministarski tim koji će se baviti praćenjem situacije u Srbiji u vezi sa poslovnim problemima koncerna Agrokor i s njim povezanih firmi u Srbiji."Formiranje Ministarskog tima ima za cilj praćenje i analiziranje novonastale situacije, kako bi se sprečile eventualne štetne posledice na tržištu Srbije", saopšteno je posle sednice vlade.

Vlada je donela "Zaključak o obrazovanju ministarskog tima radi analize i praćenja stanja na tržištu Republike Srbije, u vezi sa problemima u poslovanju privrednog društva Agrokor i sa njim povezanih privrednih društava koja posluju u Srbiji". Za predsednika Ministarskog tima imenovana je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, navodi se u saopštenju.

Za članove tima imenovani su ministri Rasim Ljajić, Goran Knežević, Dušan Vujović, Nela Kuburović i Branislav Nedimović, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

U Srbiji Agrokor poseduje Frikom, Dijamant, Merkator, Kikindski mlin, MG Mivelu, Novu slogu i Super karticu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak