Objavljen kalendar za plaćanje poreza, prvi 'na udaru' estradni umetnici

Blic 01.11.2017 23:26
Objavljen kalendar za plaćanje poreza, prvi 'na udaru' estradni umetnici


Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za novembar, a prvi na listi koji su dužni da dostave ugovore o prihodima su estradni umetnici.U poreskom kalendaru, navodi se da su menadžeri estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni da dostave prijavu i obaveštenje do 6. u mesecu za ugovore zaključene u oktobru.

Rok do 15. novembra naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti. Među njima su preduzetnici koji vode poslovne knjige, paušalci, a rok do polovine meseca je i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike.

Isti datum važi i za one koji su zaposleni u inostranstvu i za inostrane penzionere, zatim za doprinose poljoprivrednika za četvrti kvartal ove godine.

Za kraj meseca, 30. novembar, Poreska uprava je odredila rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar.

Poreznici kažu i da su svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni da dostave odgovarajući izveštaj nadležnoj jedinici poreske uprave na obrascu IOSI (izveštaj o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom).


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak