Pola metra snega na Zlataru, oko 600 domaćinstava bez struje

Novosti 25.10.2017 10:46
Pola metra snega na Zlataru, oko 600 domaćinstava bez struje


Sneg koji je u novovaroškom kraju padao više od 24 sata dosegao je debljinu od oko pola metraSneg koji je u novovaroškom kraju padao više od 24 sata dosegao je debljinu od oko pola metra.

Najveća šteta načinjena je na elektromreži, pa je oko 600 potrošača bez struje. Bez električne energije su sela Bela Reka, Ojkovica, Draglica, Vodena Poljana i Tikva.

Kako nam je rečeno u Elektrodistribuciji Nova Varoš, polomljena drveća pokidala su žice na elektromreži, a sve ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara.

Oko 900 domaćinstava u opštini Ivanjica i danas je bez struje, rekao je za "Glas zapadne Srbije" zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

On je istakao da je najteža situacija u golijskim selima, Erčegama, Bratljevu i Kovilju.


Zlatarsko selo Vodena poljana


U pojedinim selima nema struje od utorka ujutru a najveći problem su neraskresane trase, opšte loše stanje niskonaponske mreže.

Mitrović kaže da je Elektrodistribucija ovaj sneg dočekala nespremno.

Mitrović je kazao da su radnicima ivaljičke elektrodistribucije u pomoć stigli radnici iz okolnih gradova, ali kada će doći do normalizacije u snabdevanju električnom energijom još uvek se ne zna.


Zlatarsko selo Vodena poljana

Inače, veliki odron zatrpao je put za Deviće tako da je ovo selu u ovom trenutku odsečeno od Ivanjice.

Zbog toga sanitet koji prevozi pacijente na dijalizu nije bio u stanju da dođe do njih.

"Lokalna samouprava uputila je mašine da oslobode prolaz ka selu Deviću i u ovom trenutku oni su na terenu", izjavio je za "Glas zapadne Srbije" zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak