Vlada Malte nudi milion evra za pronalazak ubice novinarke

Politika 21.10.2017 21:14
Vlada Malte nudi milion evra za pronalazak ubice novinarke


Vlada Malte ponudila je danas nagradu od 1,18 miliona dolara, odnosno milion evra, i punu zaštitu donosiocu informacije o identitetu ubice istraživačke novinare Dafne Karuan Galicije.Vlada je u današnjem saopštenju nazvala napad bombom na novinarku, koji je izveden 16. oktobra, „slučajem od izuzetnog značaja”, prenosi AP, uz napomenu da je ta novinarka izveštavala o korupciji pri čemu nije štedela ni premijera i druge visoke zvaničnike Malte.

U saopštenju, malteška vlada ističe da nudi nagradu „bez presedana” svakom ko joj pruži informaciju koja bi dovela do identifikovanja odgovornih za napad, koji je šokirao malu ostrvsku državu članicu EU.

I osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž ponudio je u utorak nagradu u iznosu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja ubica malteške novinarke.

Dafne Karuana Galicija ubijena je u ponedeljak u eksploziji bombe koja je podmetnuta pod njen automobil.

Ona se tokom poslednje dve godine u svojim izveštajima o korupciji fokusirala na otkrića takozvanih „panamskih papira”, odnosno 11,5 miliona dokumenata procurelih iz interne baze podataka četvrte najveće of šor pravne firme u svetu, „Mosak Fonseka”

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak