Novi HP laptopovi iz serije Spectre – Spectre 13 i Spectre x360

B92 21.10.2017 18:02
Novi HP laptopovi iz serije Spectre – Spectre 13 i Spectre x360


Kompanija HP predstavila je dva nova laptop računara iz svoje premijum linije - novu generaciju HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13 laptopova.Reč je o modernim proizvodima, koji zahvaljujući svojim procesorima poslednje generacije, dužem trajanju baterije, kvalitetnim ekranima, elegantnom dizajnu i oštrijim ivicama, predstavljaju računare od kojih kompanija HP s razlogom mnogo očekuje.

Naime, druga generacija Spectre 13 je danas najtanji laptop na svetu sa ekranom osetljivim na dodir. Ovaj računar svojim korisnicima omogućava da bez ograničenja rade na veoma sofisticiranom uređaju koji pokreće četvorojezgarni Intel Core procesor osme generacije, kao i da uživaju u zabavi na 4K ekranu sa glasnijim zvukom.

Sa druge strane, HP-ov nagrađivani Spectre x360 laptop sada nudi najduže trajanje baterije na svetu u četvorojezgarnom hibridnom uređaju, a sa poboljšanom sigurnošću koja se postigla uvođenjem opcije integrisanog „privatnog ekrana“.

Među najznačajnijim karakteristikama tankog HP Spectre 13 nalaze se njegov dizajn i kućište izrađeno od CNC aluminijuma i karbonskih vlakana, zvučnici koji daju jasan i oštar zvuk, tastatura sa pozadinskim osvetljenjem, kao i najmodernija baterija sa do 11,5 sati trajanja i brzim punjenjem od 0 do 50% za svega 30 minuta.

Vrhunske mogućnosti karakterišu i redizajnirani HP Spectre x360, koji se sa izuzetnom lakoćom pretvara u laptop i tablet.

Ovaj računar poseduje četvorojezgarne performanse, autonomiju od 16,5 sati rada i ugrađeni "privatni ekran".

Takođe, ovaj moderan računar ima aluminijumsko kućište sa oštrijim ivicama napravljeno na CNC mašini i dostupno u nekoliko boja (prirodno srebrnoj, tamno pepeljasto sivoj sa bakarnim detaljima, i u boji svetlo roze zlatnoj), kao i veoma tanak okvir koji okružuje ekran dijagonale 13 inča (33 cm).

Velika prednost ovog laptopa su i njegove sigurnosne opcije koje podrazumevaju čitač otiska prsta, zatim opcioni HP Sure View (ugrađeni "privatni" ekran koji eliminiše "vizuelno hakerisanje") i HP Wide Vision FHD infracrvenu kameru za prijavljivanje u sistem putem prepoznavanja lica.

Uz sve to, tu je i Windows Ink olovka koja omogućava prirodnije crtanje i pisanje uz istovremeni unos olovkom i prstima. Ova olovka ima punjivu bateriju koja se puni preko USB-C priključka, a zanimljivo je da svega 15 sekundi punjenja omogućava do 198 minuta njenog korišćenja.

HP Spectre 13 Laptop će biti dostupan u Srbiji u “keramički beloj” boji sa svetlo zlatnim poliranim detaljima i to već krajem novembra 2017, dok će HP Spectre x360 biti dostupan u Srbiji u dve boje - prirodno srebrnoj i tamno pepeljasto sivoj sa bakarnim detaljima, takođe već krajem sledećeg meseca.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak