Skuplja putarina do Subotice

RTV 19.10.2017 17:58
Skuplja putarina do Subotice


Ukoliko danas krećete auto-putem ka Subotici ili iz Subotice ka jugu – pripremite dodatnih 120 dinara. Toliko košta putarina na danas otvorenoj naplatnoj rampi "Subotica-jug". Tako će biti sve do kraja novembra, kada će rampa kod Siriga biti zatvorena i uspostavljen novi zatvoreni sistem plaćanja putarine po pređenom kilometru.Danas otvorena naplatna rampa "Subotica-Jug" biće ulazna odnosno izlazna naplatna rampa budućeg zatvorenog sistema plaćanja putarine. Dok se to ne uspostavi, svi koji prolaze preko nje plaćaće 120 dinara, što znači da je od danas putarina od Subotice do Novog Sada 230 dinara, a od Subotice do Beograda 440 dinara.

Ova cena se odnosi na putnička vozila domaćih tablica, čiji vozači imaju različite utiske o novoj naplatnoj rampi.

"Novi nameti – idemo dalje. Ne vredi se žaliti. Kome?", pita se jedan od vozača koji je krenuo na fudbalsku utakmicu Crvene Zvezde i Arsenala.

"U redu je da je ima jer dosta dugo su naplaćivali paušalno, onako bez veze. Mislim da je to u redu, samo ako budu usmerili sredstva da održavaju ovaj auto-put", dodaje drugi vozač.

"Nemam šta da kažem. Ne znam zašto je tu, ja sam tu blizu, na koliko mesta ulaziš, te ovo, te ono – ne znam, pojma nemam", kaže treći vozač,koji se iz obližnjeg Žednika uputio u pravcu Subotice.

Uspostavljanje zatvorenog sistema podrazumeva zatvaranje naplatne rampe kod Siriga i plaćanje putarine po pređenom kilometru od Subotice do neke od bočnih naplatnih rampi u Vojvodini, kod Novog Sada i dalje ka jugu.

"Takav zatvoren sistem se planira da kraja novembra i na ovoj celoj deonici Beograd – Subotica, kada će vozači putarinu plaćati prema pređenom kilometru", kaže predstavnica JP "Putevi Srbije" Nikolina Arbutina i dodaje da će konačan iznos putarine od Subotice do Novog Sada i Beograda i obrnuo biti tek utvrđen.

Nadležni pregovaraju i o obnovi deonice od Subotice do Novog Sada, gde je već ove godine obnovljeno osam kilometara desne strane oko Palićke petlje.

"U pregovorima smo i praktično završnoj fazi pregovora za uzimanje kredita od grupe banaka koji će praktično omogućiti potpunu rekonstrukciju desne trake od Horgoša do Novog Sada", veli za RTV državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern, uz ocenu da se ta deonica nalazi u lošem stanju.

Ova naplatna stanica će takođe biti i jedna od pet lokacija na kojoj će biti postavljeni brzi punjači za električne automobile. Očekuje se da ovaj punjač bude postavljen u narednih mesec dana, a takođe se govori i o uvođenju besplatnog Wi-Fi interneta na većim parkiralištima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak