Država preuzima Jumko

Mondo 18.10.2017 21:08
Država preuzima Jumko


Ministar odbrane Alekandar Vulin najavio je danas da će do kraja meseca Vlada doneti zaključak o konverziji duga i preuzimanju odgovarajućeg vlasništva u Jumku.Posle toga se očekuje da će ta kompanija vrlo brzo moći da postane deo odbrambene industrije Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Kada se to bude desilo, a desiće se zato što tako želimo i zato što svi verujemo u Jumko i njegovu budućnost, sudbina Jumka će biti izvesna i sigurna, istakao je Vulin tokom posete toj kompaniji.

On je naglasio da to znači da će kompanija imati stabilno i sigurno tržište, ali i da će Vojska Srbije imati sigurnog partnera, "od koga će uvek moći da očekuje zadovoljenje svih svojih potreba".

Vulin je naveo da u ovom trenutku, u odbrambenoj industriji radi 11.815 radnika, a na proizvodnji naoružanja i vojne opreme njih 20.000.

Odbrambena industrija Srbije i proizvodnja naoružanja i vojne opreme postaju, i postali su, izuzetno značajna privredna grana, a država će nastaviti da ulaže, poručio je on.

Vulin je naglasio da se nada da će Srbija upravo zbog toga već do kraja godine doneti zakon u kome će konačno biti regulisana mogućnost da investitori ulažu u odbrambenu industriju, ali samo do 49 odsto.

Onaj ko može da nam donese novac, tržište i tehnologiju je svakako dobrodošao, ali će upravljački kapacitet i upravljački paket uvek ostati u rukama države, jer je odbrambena industrija Srbije nešto što nam je strateški važno i bez čega ne možemo da ostanemo, rekao je on, navodi se u saopštenju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak