Počinju Žankini dani

Novosti 18.10.2017 20:39
Počinju Žankini dani


U Kučevu od sutra tradicionalne pozorišne svečanosti. Manifestaciju će otvoriti predstava "U agoniji" Miroslava Krleže, rađena u koprodukciji JDP-a i agencije "Beo art"U Centru za kulturu "Veljko Dugošević" u Kučevu, od 19. do 22. oktobra održaće se Pozorišne svečanosti, šesnaeste po redu, ustanovljene u čast čuvene glumice Žanke Stokić (1888-1947), rodom iz Rabrova.Počinju Žankini dani u Kučevu

Manifestaciju će otvoriti predstava "U agoniji" Miroslava Krleže, rađena u koprodukciji JDP-a i agencije "Beo art", u kojoj nastupaju Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić. Naredne večeri na programu je predstava "Frenki i Džoni" - koprodukcija beogradskog Narodnog i Somborskog pozorišta, sa Slobodom Mićalović i Igorom Đorđevićem u glavnim ulogama. Na programu 21. oktobra biće predstava "Art" Jasmine Reza, koprodukcija BDP-a i produkcije "Tri za groš", u kojoj igraju Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta. Završne večeri publika će videti "Ručni rad" beogradske Ustanove kulture "Vuk Karadžić" i glumice Daru Džokić, Isidoru Minić i Branku Šelić.

Izuzetno ove godine, festival se održava u Kučevu, a ne u Rabrovu, Žankinom rodnom selu.

- Zbog rekonstrukcije krova Doma kulture u Rabrovu, odlučili smo da se svečanosti održe u Centru za kulturu u Kučevu. Opština Kučevo investitor je ovog važnog projekta koji će sprečiti dalje propadanje zgrade i stvoriti uslove dostojne manifestacije koja nosi ime najveće srpske glumice Žanke Stokić - kaže Svetlana Kuzmanović, predsednica Organizacionog odbora. Na kraju manifestacije, biće dodeljena plaketa "Žanka Stokić", ustanovljena 2009. godine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak