Vučić: Zapad hoće da rasturi Srpsku listu

Novosti 18.10.2017 20:31
Vučić: Zapad hoće da rasturi Srpsku listu


Predsednik Vučić o beogradskim izborima, dešavanjima uoči glasanja na KiM i pritiscima. Cilj je da naš uticaj u pokrajini oslabi. Od čega će Janković i Đilas da plate kampanju?POJEDINE zapadne ambasade vrše veliki pritisak i uticaj sa ciljem da rasture Srpsku listu, smanje njen uticaj u Prištini i naš uticaj na KiM. Oni ne žele da Srbi imaju "zlatnu akciju" u vladi u Prištini i nastoje da im otežaju poziciju na lokalnim izborima i u lokalnim sredinama. A to rade preko pojedinih Srba, zajedno sa Albancima.

Ovo je u sredu otkrio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i naglasio da je on uvek podržavao Srpsku listu, jer je vezana za Srbiju više nego drugi. Povodom napisa da postoji razdor među našim sunarodnicima i povodom podrške koju pojedini kandidati dobijaju od opozicionih partija u Beogradu, Vučić je rekao:

- Njihovo je pravo da podrže svog kandidata, kao što je pravo svakog da se kandiduje i da kaže šta misli. Neke bi trebalo pitati ko im je omogućio da ih prevoze Kforovim automobilima i za čije se to potrebe radi. I pitanje je i zašto je Šćepanović morao da bude ubijen.

Vučić je pritiske na našu zemlju pomenuo i kad je upitan o medijskim navodima da SAD zameraju Srbiji jer planira da svoje deminere, za čiju je obuku novac izdvojila američka vojska, pošalje u Siriju sa ruskom vojskom:

- Nismo o tome donosili odluku, ali vidim da su i jedni i drugi i treći već krenuli preko novina da vrše pritisak na nas. Borimo se za Srbiju i srpske interese i radimo sve što možemo da sačuvamo suverenitet i nezavisnost.

Govoreći o predstojećim izborima u Beogradu, kao i o finansiranju ranijih kampanja, Vučić je zapitao "iz čega će Saša Janković i Dragan Đilas da finansiraju kampanju za izbore u Beogradu, pošto nemaju ni stranku:

- Ko će da im plati kampanju? Njihove agencije, Mišković? Naprednjacima nisu potrebni tajkuni, legalno dobijamo novac, dok druge finansiraju tajkuni i kriminalci. Čuo sam i za najavu neke prijave zbog 19.000 dinara donacije SNS. Jeremića niko ne pita za 6-7 miliona evra koje je dao u kampanji za predsedničke izbore, na kojima je jedino SNS imao sve čiste račune i nije ostao dužan nikome.

Predsednik je ponovio i da ne zna zašto nisu svi novinari pušteni na prijem povodom Dana BIA, i naveo da on nije otišao iz protesta, iako veoma ceni rad Agencije i Bratislava Gašića. On je dodao da niko nije morao da ga štiti od novinarskih pitanja.

NEKA ME NE VUKU ZA JEZIK...

NEKI kasne u formiranju ZSO četiri godine i šest meseci. I ne pada im na pamet da urade to, i imaju podršku od mnogih iz sveta. Bolje da me ne vuku za jezik - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da prokomentariše "insinuacije iz EU da je Srbija zabranila sudijama srpske nacionalnosti da polože zakletvu na KiM".

Predsednik je najavio da će sporazum o pravosuđu biti sproveden u petak ili u ponedeljak, i poručio da Srbiji ne treba niko da drži predavanja, jer je pouzdan partner.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak