Викенд у знаку еко-акција

Дневник 14.10.2017 21:12
Викенд у знаку еко-акција


Четири еко-акције, посвећене очувању приобаља Дунава, Фрушке горе и подземља Петроварадинске тврђаве, у организацији чланова „Еко-урбаног фронта”, биће одржане током викенда.Заједничким наступом, чланови тог неформалног савеза најактивнијих новосадских еко-организација желе да скрену пажњу јавности на лоше стање великих вредности нашег града.

Прва акција је данас од 10 сати код окретнице аутобуса на Поповици. Реч је о обиласку терена око језера на Поповици, шетњи и сакупљању смећа које се затекне успут. Организатор је Удружење „Итрасил” из Сремске Каменице, а контакт особа је Игор Марковић (тел. 060/300-73-58).

Акција уклањања смећа из подземља Тврђаве Удружења УГРИП биће организована сутра од 10 сати. Дружење је целодневно, а за активисте ће бити спремљен и ручак. Контакт-особа је Леон Шурбановић  (тел. 062/34-56-00).

Недељно пешачење и чишћење успутног смећа биће организовано и на потесу од Парагова у дужини од 18 километара. Окупљање учесника је у 8.50 часова у Лиманском парку, код моста Слободе, и иде се аутобуском линијом 72 до Парагова. Водичи су Драган Павловић (063/506-447) и Игор Мужик (064/348-75-00). Још једно недељно дружење биће организовано на плажи Шодрош. Акција почиње окупљањем учесника прекопута капије Бродоградилишта у 11 часова. Акцију организује Удружење „Нови Сад има срце”, а завршетак је око 13 часова.

Активностима „Еко-урбаног фронта” овог викенда помажу и волонтери из Француске. За све учеснике важи напомена да, ако имају, понесу своје рукавице и yакове. Освежење и одећу треба прилагодити захтевности одабране акције.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak