Egzit ove godine privredi Srbije doneo 14,4 miliona evra

N1info 13.10.2017 11:54
Egzit ove godine privredi Srbije doneo 14,4 miliona evra


Egzit (EXIT) je, prema ekonomskim pokazateljima, i zvanično postao jedan od najvećih festivalskih poduhvata u svetu. Privredi Srbije ove godine doneo je 14,4 miliona evra.Tako je od osnivanja festivala do danas, domaća privreda ostvarila više od 150 miliona evra direktne ekonomske koristi od Egzita, i to ne računajući višestruko veću procenjenu vrednost međunarodne promocije Novog Sada i cele Srbije, govori istraživanje Tim Centra.

Kapije ovogodišnjeg EXIT festivala zabeležile su rekord od više od 215.000 ulazaka od strane posetilaca iz više od 60 zemalja širom sveta. Među njima su prednjačili gosti iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, dok je veliki broj gostiju stigao iz zemalja Zapadne Evrope.

Kada se ekonomskom efektu koji je EXIT imao u Srbiji doda i ustanovljenih 10,1 milion evra doprinosa Sea Star festivala u Hrvatskoj, kao i 9,9 miliona evra od Sea Dance festivala crnogorskoj privredi i zasad neprocenjen efekat Revolution festivala na rumunsku ekonomiju, EXIT je regionu je ukupno doneo najmanje 34 miliona evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak