Šesnaesti rođendan "Ogledala" iz Čikaga

RTS 12.10.2017 21:51
Šesnaesti rođendan "Ogledala" iz Čikaga


Pod geslom "Ogledalo – odraz Srbije u rasejanju", nezavisni mesečnik Srba u Sjedinjenim Američkim Državama beleži još jednu godinu bliže punoletstvu. Rukovodstvo lista poziva sve saradnike, prijatelje i ostale goste da u nedelju 15. oktobra uveličaju slavlje.Prvi broj Ogledala (Serbian Mirror) izašao je 2. oktobra 2001. godine, a sada se već čita 170. izdanje, štampano u 18.000 primeraka.

"Tokom šesnaest leta, ovo čikaško glasilo je organizovalo mnoge manifestacije, vredne i korisne za naše iseljenike i maticu", kaže osnivač i glavni i odgovorni urednik Slavica Petrović najavljujući svečano obeležavanje godišnjice prigodnim programom i lepim druženjem.

Ona podseća i da u poslednjih pet godina Ogledalo promoviše srpsku istoriju, tradiciju i kulturu kroz filmski festival, koji su mnogi proglasili najvećim srpskim kulturnim događajem u Americi.

Rođendanska proslava je zakazana za 15. oktobar od 18 sati po lokalnom vremenu u restoranu Tuscano's, uz tamburaše, pevačice etno-ansambla Soko i glumce Srpsko-američkog pozorišta Mira Sremčević.

Ovogodišnja slavljenička krilatica je Odraz Srbije u rasejanju, a njen autor je novinar i publicista Ivan Kalauzović Ivanus koji je upotrebljava dok prelistava stranice Ogledala na talasima Radio Beograda.

"Apelujemo na one koji imaju mogućnosti da nas podrže, moralno i finansijski, kako bismo svi zajedno udruženom voljom i snagom ojačali našu zajednicu i osigurali joj dalji opstanak na američkom kontinentu", naglašava Slavica Petrović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak