Ana, četiri pištolja i dva dnevna lista

Danas, Dragoljub Petrović 12.10.2017 17:06
Ana, četiri pištolja i dva dnevna lista


Aleksandar Vučić je četrdesetsedmogodišnja verzija klinca iz osmog razreda koga drugari povremeno zezaju, jer je zezanje sastavni deo kako osnovnoškolskog obrazovanja, tako i političkog miljea, ali se on svaki put iznova toliko naduri, naljuti da ga oni sve više zezaju.I to baš zato što se on svaki put iznova toliko naduri, stručno rečeno - popizdi, da vam zezanje tog klinca, odnosno Vučića, postane izazov.

Ma šta izazov, to je jače od mene! - rekao sam jednom prilikom kad su me pitali: "Što se ti, dečko, ne okaneš malo premijera Vučića i pređeš na neke druge pošasti našeg društva. Recimo, belu kugu i izumiranje beloglavih supova".

A kako i ne zezati Aleksandra Vučića kada on, kao što je poznato, već pet godine iskače iz svega i svačega, od tostera do vodokotlića, dok je u poslednjih 100 dana počeo da iskače i iz Ane Brnabić.
Glave prosto lete koliko je misao slobodna - izjavila je, elem, pre neki dan u Briselu Ana Brnabić, ovlašćeni tumač za neobjašnjive pojave srpskih reformi.

Da je znala za ovaj stari genijalni aforizam Aleksandra Baljka koji bi se u Vučićevoj Srbiji mogao parafrazirati kao: "Misao je toliko slobodna da novinari, tekstovi i TV emisije prosto lete", možda bi Brnabić Ana njegovim citiranjem pred, fudbalski rečeno, tradicionalno neugodnim evropskim parlamentarcima - stekla određene simpatije među lokalnim žurnalističkim življem.
Umesto genijalnih aforizama, Ana Brnabić je ipak u'vatila da citira Aleksandra Vučića, što i nije baš najpametnija opcija za jednu naizgled pametnu ženu.

Te je izjavila da u Srbiji nema baš objektivnih medija, ali kad smo već kod objektivnosti i objekata - verovatno ima neidentifikovanih letećih objekata koji prosto lete koliko je misao slobodna.

- Videla sam nekoliko neidentifikovanih letećih objekata koji nisu baš objektivni - rekla je otprilike Brnabić, objasnivši parlamentarcima da recimo, Srbija ima dva dnevna lista koji su protiv Vlade. Te smo umesto Ane i četiri pištolja dobili Anu i dva dnevna lista.
Sliku bi preciznije dočarala da im je rekla ovako: u Srbiji postoje dva dnevna lista koji su protiv Vlade, s tim što je jednom od ta dva lista već četiri meseca blokiran račun iz nepoznatih razloga, a drugom već osam meseci, takođe iz nepoznatih razloga, državne ustanove organizovano i masovno otkazuju oglase.

Međutim, Brnabić Ana tu je dodala kako ima jedan dnevni list koji je manje-više objektivan.
Taj list je, valja podsetiti, vodio kampanju da Ana Brnabić postane premijerka, pod naslovom: "Pet razloga zašto Ana Brnabić treba da bude premijer". Razlozi su bili: zato što je žena, zato što nije iz politike, zato što ima uspehe u radu, zato što ima podršku spolja i iznutra, te zato što će ona uvesti princip - manje strančarenja, više rada.

Sto dana kasnije od ovih pet razloga ostao je "u funkciji" samo jedan. Ana Brnabić je i dalje žena,
Sam čin ulaska u auru Aleksandra Vučića podrazumeva da ste delimično flipnuli. Ako toliko duboko uđete u auru Aleksandra Vučića pa on uspe da vam uvali ciglu, tačnije, funkciju njegov ličnog & personalnog portparola, onda se bar nemojte ponašati kao njegov lični & personalni premijer.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak