Tramp zapretio: NBC i ostali bi mogli da ostanu bez licence za rad

Novosti 12.10.2017 14:50
Tramp zapretio: NBC i ostali bi mogli da ostanu bez licence za rad


Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je mogućnost ukidanja medijskih licenci televiziji En-Bi-Si Njuz i drugim novinskim mrežama, što je pretnja upućena posle nepovoljnih medijskih izveštaja o TrampuAmerički predsednik Donald Tramp nagovestio je mogućnost ukidanja medijskih licenci televiziji En-Bi-Si Njuz i drugim novinskim mrežama, što je pretnja upućena posle nepovoljnih medijskih izveštaja o Trampu.

Američki predsednik je posebno "uzeo na nišan" En-Bi-Si - televiziju koja ga je učinila zvezdom rialiti programa "Šegrt" - nakon što je navela da on želi da skoro udesetostruči američki nuklearni arsenal, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Tramp je En-Bi-Sijeve navode kritikovao kao "lažnu vest" i "čistu izmišljotinu".

Ista televizija je Belu kuću razgnevila i prošle nedelje, kada je objavila da je američki državni sekretar Reks Tilerson Trampa nazvao "moronom".

"Sa svim ovim lažnim vestima koje objavljuju En-Bi-Si i druge mreže, u kojoj meri je primereno osporiti njihove licence? To što rade je loše za zemlju", napisao je Tramp u sredu na Tviteru.

Trampov tvit o američkim medijima izazvao je kritike među zagovornicima slobode govora, pa je tako Volter Šaub, koji je bio direktor Kancelarije za vladinu etiku pod predsednikom Barakom Obamom, rekao da bi to moglo da dovede do "tačke kada prestajemo da budemo demokratija".

Komitet za zaštitu novinara saopštio je da je komentar predsednika SAD "loš primer" za druge svetske lidere.

Dočekavši juče kanadskog premijera Džastina Tridoa u Vašingtonu, američki predsednik je negirao istinitost navoda En-Bi-Sija.

"Iskreno, odvratan je način na koji je štampa kadra da piše šta god im padne na pamet, i ljudi bi trebalo da to ispitaju", rekao je Tramp u Beloj kući.

Upitan da li želi da pojača američki nuklearni arsenal, rekao je da je samo razgovarao o tome da ga održi "u savršenom stanju".

Navode En-Bi-Sija na tu temu osporio je kao "apsolutnu laž" i američki ministar odbrane Džejms Matis, ocenivši da je takva vrsta neistinitog izveštavanja neodgovorna. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak